V Galerii Středočeského kraje začínají nové výstavy již v lednu

27.01.2016 9:42

Pestrý výstavní program připravila Galerie Středočeského kraje v Kutné Hoře na celý rok 2016.

V Galerii Středočeského kraje začínají nové výstavy již v lednu
Foto: praha.eu
Popisek: Krajský úřad Středočeského kraje

Pestrý výstavní program připravila Galerie Středočeského kraje v Kutné Hoře na celý rok 2016.

„Galerie nabízí v oblasti výtvarného umění mimo stálé expozice Stavy mysli/Za obrazem a stálé jezuitské expozice IHS i množství krátkodobějších výstav, jejichž zahájení začíná obvykle nějakou sobotu v každém měsíci. První vernisáže nových výstav jsou již koncem ledna,“ uvedl radní pro oblast kultury a památkové péče Zdeněk Štefek.

Na netradičních místech obohatí výstavy secesní plakáty ze sbírek pana Harapese (ve štábním domku) nebo dílo Káji Saudka (v severní věži).

30. ledna bude představena návštěvníkům v III. patře výstava Dalibor Smutný – Ze světla ke světlu, která potrvá až do května.  Zároveň se v Blackboxu objeví Práce na papíře ze sbírek GASK Aleny Kučerové.

27. února bude vernisáží zahájena výstava prací Pavla Brázdy, která potrvá až do června. 19. Března se v GASKu objeví v Projectroomu Igor Grimmich, ve Whiteboxu Eliška Lhotská, v experimentálním prostoru Erik Sikora a v Café Fatal J. Valečka.

Na květen je plánován Jakub Španhel a další Práce na papíře ze sbírek GASK, na červen tradičně Současné slovenské výtvarné umění, Dana Sahánková, VJEM, Helena Lukášová a Václav Linek.

Září obohatí i výstava Šimona Brejchy a opět Práce na papíře ze sbírek GASK. 15. října bude zahájena výstava roku – Ty děti si pořád hrají a v listopadu se objeví  Vladimír Véla, Zorya, Jan Kovářík a Martin Balcar.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …