V Karlovarském kraji se budou opět udílet ceny "KŘESADLO"

15.02.2015 18:07

Mateřské centrum Karlovy Vary vyhlašuje již 9. ročník ceny "KŘESADLO". Cenu, která je symbolem vykřesané jiskry lidství, převezmou čtyři dobrovolníci z regionu za nezištnou pomoc druhým. Záštitu nad akcí převzal náměstek hejtmana Karlovarského kraje Miloslav Čermák a primátor města Karlovy Vary Petr Kulhánek.

V Karlovarském kraji se budou opět udílet ceny "KŘESADLO"
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

Nominovat dobrovolníky ze svého okolí mohou všichni občané. Cena je určena lidem, kteří dobrovolně věnují svůj volný čas a energii ve prospěch někoho jiného, pomohou s úklidem, nákupem či s doprovodem k lékaři.  Všechny podrobnosti a podmínky akce jsou na internetových stránkách Mateřského centra Karlovy Vary, Národního dobrovolnického centra HESTIE a na stránkách věnovaných dobrovolnictví.

Návrhy mohou občané či organizace zasílat nejpozději do 6. března 2015 na adresu: MCKV, Kollárova 17, 360 09 Karlovy Vary, nebo e-mailem na mckv@seznam.cz. O držitelích Křesadla 2014 rozhodne devítičlenná komise. Slavnostní předávání cen proběhne v dubnu, v atriu ostrovského zámku.

Prestižní ocenění vybraných dobrovolníků replikou historického křesadla vyjadřuje dík za jejich aktivitu, snaží se zviditelnit dobrovolnictví a neziskový sektor, vzbudit v lidech zájem o dobrovolnou činnost. Křesadlo jako předmět je autorský originál Jaroslava Zívala, kováře z hradu Křivoklát, který jej vyrobil podle starých vzorů.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…