V Karlových Varech začala Tříkrálová sbírka

06.01.2015 19:27

Tradiční Tříkrálovou sbírku dnes zahájila náměstkyně hejtmana Karlovarského kraje Eva Valjentová spolu se zástupci města Karlovy Vary a církve. Peníze, které se podaří během následujících dnů vybrat, poputují do týdenního stacionáře pro osoby s Alzheimerovou chorobou.

V Karlových Varech začala Tříkrálová sbírka
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

V první polovině ledna bude po celé České republice probíhat Tříkrálová sbírka, díky níž se daří každoročně pomáhat lidem, kteří to nejvíce potřebují. Její úspěch závisí na aktivitě tisíců dobrovolníků v kostýmech Kašpara, Melichara a Baltazara, kteří chodí od domu k domu a koledují. Výtěžek ze sbírky je rozdělen podle předem daných pravidel a většina prostředků pomáhá v místě, kde byly vykoledovány.

Slavnostní zahájení sbírkySbírku v Karlových Varech a okolních obcích organizuje Farní charita Karlovy Vary. Vloni se jejím dobrovolníkům podařilo vysbírat celkem 161 147 korun, což bylo nejvíce za celou historii sbírky. „Věřím, že se i letos podaří vybrat dostatek peněz na pomoc potřebným a že bude překonán loňský výtěžek,“ uvedla náměstkyně hejtmana Karlovarského kraje Eva Valjentová.

Lidé mohou přispět buďto do kasiček, které nosí koledníci u sebe, anebo mohou poslat dárcovskou SMS ve tvaru DMS KOLEDA na číslo 87 777. „Vybrané peníze půjdou na rozšíření a modernizaci týdenního stacionáře pro osoby s Alzheimerovou chorobou,“ upřesnil ředitel Farní charity Karlovy Vary Aleš Klůc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…