V Lounech byla otevřena výstava 15 let Ústeckého kraje

15.06.2016 15:48

Za účasti představitelů Ústeckého kraje a předních zástupců samospráv Lounska zahájila v úterý poslední předprázdninovou vernisáží v lounském Oblastním muzeu v pořadí již šestá výstava k projektu „15 let Ústeckého kraje – 15 let práce pro Vás“, která postupně prochází všemi okresními městy regionu. Pro návštěvníky zde bude ke zhlédnutí až do neděle 26. června.

V Lounech byla otevřena výstava 15 let Ústeckého kraje
Foto: spravnimapa.topograf.cz
Popisek: Ústecký kraj

Po přivítání hostů ředitelem muzea Jiřím Matyášem se v komorním prostoru s pozadím chrámu sv. Mikuláše ujal slova první náměstek hejtmana Stanislav Rybák spolu se starostou města Louny Radovanem Šabatou. Oba zmínili radikální proměnu Ústeckého kraje za uplynulé období z původně průmyslové oblasti v turisty stále více oblíbenou destinaci. „Můžeme se chlubit nejen historickými místy s vazbou na naši českou státnost, ale také nově vybudovanými sportovišti, kulturními objekty i řadou dalších moderních projektů, které vznikly díky nemalému úsilí obyvatel našeho regionu,“ dodal Stanislav Rybák a stejně jako starosta Šabata nešetřil slovy díků.

Dvacítka výstavních panelů projektu „15 let Ústeckého kraje“ prezentuje úspěchy sedmi okresů kraje, další prezentace jsou zaměřeny na konkrétní témata. Návštěvníkovi se tak představí oblast sportu, památek a kultury, dopravy, ale také rekultivace krajiny, životního prostředí a cestovního ruchu, školství, zdravotnictví i podnikání.

Po ukončení výstavy v Lounech přesune Ústecký kraj exhibici na první prázdninový měsíc do atria Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, v srpnu pak bude ke zhlédnutí v prostorách obchodního centra Forum. Jako poslední okres ji pak v září přivítají Litoměřice u příležitosti podzimního veletrhu Zahrady Čech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…