V Moravskoslezském kraji pracuje stále více zahraničních zaměstnanců

05.07.2016 15:15

V Moravskoslezském kraji stále přibývá cizinců, kteří zde pracují.

V Moravskoslezském kraji pracuje stále více zahraničních zaměstnanců
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Zahraniční zaměstnanci nacházejí práci především v profesích, kde se projevuje nedostatek vhodných uchazečů o zaměstnání. Na konci minulého roku bylo v MSK evidováno více než 18 tisíc občanů ze zemí EU/EHP a Švýcarska, za prací do kraje přicházeli cizinci nejvíce ze Slovenska a Polska. Ti nejčastěji pracovali jako horníci a při obsluze důlních zařízení či v dalších dělnických profesích. Uplatnili se však také ve více kvalifikovaných oborech, jako např. systémoví administrátoři či správci počítačových sítí. Mimo cizinců ze zemí EU/EHP a Švýcarska však v kraji pracují i Korejci, Indové, Japonci či Američané, kteří se uplatnili zejména na pozicích vyššího či vrcholového managementu.

Pro tyto zahraniční zaměstnance Moravskoslezský kraj připravil prostřednictvím své Agentury pro regionální rozvoj specializovanou aplikaci. Aplikace cizincům poskytuje v anglické a německé mutaci ucelené informace, kde se dozví vše potřebné, ať už jde o volná pracovní místa, vyřízení pracovního povolení nebo přihlášení k pobytu. Aplikace usnadňuje zahraničním zaměstnancům rovněž orientaci v Moravskoslezském kraji, pomáhá jim zorientovat se nejen v dopravě, zdravotnictví či veřejné správě, ale také poskytuje tipy na trávení volného času. Aplikaci si můžete zdarma stáhnout na webových stránkách.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…