V Nymburku Středočeský kraj zafinancuje kruhové objezdy

27.05.2015 7:32

Město Nymburk se dočká dvou nových okružních křižovatek, které spojí čtyři vytížené komunikace, dosud neefektivně spojené standardními křižovatkami.

V Nymburku Středočeský kraj zafinancuje kruhové objezdy
Foto: Redakce
Popisek: Ing. Miloš Petera, ČSSD, hejtman, předseda středočeské ČSSD

„Na radě kraje jsme dnes odsouhlasili investiční záměr tohoto dopravního řešení. Nyní se musí zpracovat projektová dokumentace na přestavbu stávajících průsečných křižovatek silnic. Projekt bude stát podle předpokladů celkem 14 milionů korun, které bude hradit kraj z rozpočtu. Stavět by se mohlo začít v první polovině roku 2016. Technická specifikace investičního záměru byla detailně zkonzultována s Policií ČR,“ řekl středočeský hejtman Miloš Petera (ČSSD).

Projekt s názvem „Okružní křižovatky Nymburk – II/503 x II/330 a II/503 x II/331“ vyřeší dosavadní intenzivní přetíženost křižovatek, na nichž dochází ke kumulaci vozidel přijíždějících po silnici II/330 od Poděbrad a II/331 od Lysé nad Labem. V místech křížení se tvoří kolony a dochází ke kolizním situacím. Přestavbou stávajících křižovatek na okružní křižovatky dojde ke zklidnění dopravy na průtahu městem Nymburk, zlepšení její plynulosti a zvýšení bezpečnosti.

Téměř stovku dopravních projektů ve Středočeském kraji bude letos částkou 778 milionů korun podporovat Státní fond dopravní infrastruktury. „Z této sumy kraj využije 463 milionů korun na rekonstrukce silnic a zhruba 300 milionů investuje do oprav mostů. V roce 2015 by mělo být dokončeno také třicet dopravních projektů v hodnotě 1,1 miliardy Kč za pomoci peněz Regionálního operačního programu Střední Čechy,“ vyjmenoval hejtman Miloš Petera.

Středočeský kraj v roce 2014 dokončil 36 staveb v oblasti dopravní infrastruktury. Opravil krajské silnice a mosty poškozené povodní za více než 400 milionů Kč. Rekonstrukce opěrných zdí, mostů a křižovatek stála v loňském roce 110 milionů Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…