V Olomouci bude jednat alianční výbor pro psychologické operace

17.04.2015 9:10

Od neděle 19. do pátku 24. dubna se v hotelu Flora v Olomouci uskuteční pracovní jednání výboru NATO pro psychologické operace a konference velitelství NATO pro informační a psychologické operace.

V Olomouci bude jednat alianční výbor pro psychologické operace
Foto: www.nato.int
Popisek: Vojáci NATO

Setkání pořádá sekce rozvoje a plánování schopností Ministerstva obrany ve spolupráci se 103. centrem CIMIC/PSYOPS, které je v Olomouci dislokováno.

Podle podplukovníka Mojmíra Jančíka, velitele 103. centra, si jednání i konference kladou za cíl prohloubit spolupráci a vyměnit zkušenosti v oblasti informačních a psychologických operací se zaměřením na současnou situaci ve světě a možné dopady na Alianci a partnerské státy (PfP).

„Kromě dění na Ukrajině budeme diskutovat například o Islámském státu z pohledu rekrutace mladých bojovníků či o kyber hrozbách,“ uvedl Jančík.

Armáda České republiky pořádá toto setkání již podruhé v historii. Tentokrát se ho zúčastní na osmdesát delegátů z osmnácti států NATO a programu Partnerství pro mír.

Více informací najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo obrany

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…