V Olomoucké MHD přibude výhodná roční jízdenka

06.04.2015 7:36

Až tisíc korun může ušetřit cestující, který se rozhodne využít novou nabídku a zakoupí si roční jízdenku pro olomouckou MHD. Další novinkou je zavedení zlevněné desetiměsíční jízdenky, výhodné především pro studenty a žáky, kteří v Olomouci netráví prázdniny.

V Olomoucké MHD přibude výhodná roční jízdenka
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Tímto krokem chceme opět zvýšit atraktivitu hromadné dopravy,“ vysvětlil primátor Antonín Staněk.

Ceny jízdného se novým nařízením nijak nemění, pouze přibývají jízdenky roční a desetiměsíční. Cestující koupí roční jízdenky ušetří výrazně a to oproti všem dosavadním druhům jízdného. Celodenní jízdenka stojí 46 Kč, měsíční 350 Kč a čtvrtletní 900 Kč. Roční jízdenka bude stát 3200 korun, což znamená ve srovnání se dvanácti měsíčními úsporu 1000 korun a v porovnání se čtyřmi čtvrtletními jízdenkami úsporu 400 korun. Obdobně platí novinka i u zlevněného jízdného, kde za roční jízdenku pasažér zaplatí 1600 korun. V této zlevněné kategorii navíc přibude také možnost pořízení desetiměsíční jízdenky za 1350 korun.

„S těmito novými cenově zvýhodněnými jízdenkami je možné očekávat zájem také cestujících z okolních obcí,“ uvedl Antonín Staněk. Ti mohou v rámci Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje jízdné zóny 71 Olomouc kombinovat při svých cestách do Olomouce či z Olomouce. Jako nejvýhodnější se pro ně jeví nákup roční jízdenky pro zónu 71 Olomouc a měsíční jízdenky pro ostatní zóny.

Tyto nové časové jízdenky jsou součásti včera schváleného nařízení statutárního města Olomouce o stanovení maximálních cen jízdného. Novinky v ceně jízdného budou platit od 1. července 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…