V Olomouckém kraji se soutěžilo o Regionální potravinu

16.07.2017 15:27

Osmý ročník soutěže o značku Regionální potravina je v plném proudu. Značku, která dává výrobkům punc kvality a o kterou se každoročně uchází velký počet výrobků, může v každém kraji získat pouze devět z nich. V Olomoouckém kraji hodnotitelská komise vybírala ze 104 produktů od 49 výrobců, největší zájem byl o kategorii Pekařské výrobky včetně těstovin.

V Olomouckém kraji se soutěžilo o Regionální potravinu
Foto: Olomoucký kraj
Popisek: Olomoucký kraj, logo.

Dvě šestičlenné komise dnes hodnotily soutěžní výrobky za Plzeňský kraj. Tvořili je zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

Značku Regionální potravina získávají každoročně nejkvalitnější zemědělské nebo potravinářské výrobky, které zvítězí v krajských soutěžích. Jedná se o produkty vyrobené v konkrétním regionu, což je základní podmínka soutěže. Zároveň i podíl místních surovin je stanoven nejméně na 70 procent, hlavní surovina přitom musí být stoprocentně tuzemského původu. Výrobky tím mají pevnou vazbu k regionu, například se může jednat o krajové speciality.

O soutěž je každoročně velký zájem. Letos bylo přihlášeno 104 výrobků. Zatímco v loňském roce byl největší zájem o kategorii Sýry včetně tvarohu, letos to byla kategorie Pekařské výrobky včetně těstovin.

K udělení značky Regionální potravina Olomouckého kraje 2017 navrhla hodnotitelská komise následující výrobky:

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Státní zemědělský intervenční fond značku spravuje. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době spotřebitelé najdou značku u 416 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy.

Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…