V Opavě budou soutěžit v jízdě zručnosti mladí traktoristé. Nejlepší postoupí na mistrovství republiky

01.05.2017 18:15

V úterý 9. května (původní termín byl 25. dubna, ale došlo ke změně na 9. 5.) se uskuteční pro Moravskoslezský a Olomoucký kraj oblastní kolo jízdy zručnosti traktorem v areálu Masarykovy střední školy zemědělské a Vyšší odborné školy v Opavě. Nejlepší traktoristé se utkají v celostátním mistrovství České republiky v jízdě zručnosti, které se uskuteční 22. června v Sušici.

V Opavě budou soutěžit v jízdě zručnosti mladí traktoristé. Nejlepší postoupí na mistrovství republiky
Foto: zscr.cz
Popisek: Zemědělský svaz ČR - logo

V České republice funguje přes 90 středních škol a učilišť ze zemědělskými obory. „Celou republiku jsme rozdělili do osmi oblastí a v každé oblasti se uskuteční regionální kola,“ popisuje za organizátorský Zemědělský svaz Vladimír Pícha.  Soutěžní trať bude tvořit: průjezd slalomem, průjezd pravoúhlou zatáčkou 2x, přistavení vleku pravou stranou k rampě, průjezd osmičkou, průjezd zúženým prostorem, přistavení vleku levou stranou k rampě, zacouvání do garáže, zastavení na přesnost (zapojení do předního závěsu) a přesné zastavení v cíli. Trať bude postavena těsně před soutěží, aby všichni soutěžící měli stejné podmínky. 

Soutěž v jízdě zručnosti traktorem je celorepubliková
Zemědělský svaz České republiky letos obnovilo soutěž pro studenty v jízdě zručnosti s traktorem a vlekem. Soutěž se koná v rámci projektu Zemědělství žije! Po celé republice s v průběhu dubna a května uskuteční oblastní soutěžní kola a ti nejlepší jezdci s traktorem se utkají v celostátním kole 22. června v Sušici. 

V minulosti si značnou oblibu mezi studenty i učiteli získalo poměření zručnosti formou jízd zručnosti. V mnohých regionech se podařilo udržet tyto soutěže. Záměrem je vrátit jízdy zručnosti na výsluní a organizovat soutěž, kde by se setkali nejlepší studenti z celé republiky,“ přibližuje Vladimír Pícha ze Zemědělského svazu ČR. V dalších ročnících se počítá s tím, že finále celé soutěže bude putovní, takže další rok bude uspořádáno ve spolupráci se střední školou a zemědělským podnikem v jiném regionu. Pro letošní rok to je SOŠ a SOU Sušice.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…