V Ostravě probíhá diskusní panel desítek podnikatelů k inovacím

15.10.2015 18:50

Panelová diskuse v Ostravě: Budoucností průmyslu v regionech jsou inovace.

V Ostravě probíhá diskusní panel desítek podnikatelů k inovacím
Foto: spcr.cz
Popisek: Svaz průmyslu ČR, SP ČR

S cílem představit moderní tvář dnešního průmyslu a inovativnost, kterou firmy vnášejí i do tradičních průmyslových odvětví, uspořádal dnes v multifunkční aule Gong v průmyslovém areálu Dolních Vítkovic v Ostravě Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) již šestou z řady panelových diskusí. Odborníci ze škol, vědeckých institucí i výrobní praxe na ní hovořili na téma „Budoucností průmyslu v regionech jsou inovace“. Akce se koná v rámci celoroční kampaně Rok průmyslu a technického vzdělávání.

Vzhledem k tomu, že diskusní setkání bylo zasazeno do Moravskoslezského kraje, byla řeč zejména o perspektivách rozvoje průmyslu v tomto tradičně průmyslovém regionu. Mnohé zmíněné náměty a zkušenosti mohou být však inspirací i pro firmy, školy a výzkumné instituce v celé ČR.

„Inovace považujeme za klíčové pro rozvoj ekonomiky,“  řekl v úvodním projevu viceprezident SP ČR Jan Rafaj. Připomněl, že letošní zářijový Sněm SP ČR na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně zvedl téma Průmysl 4.0 a digitální ekonomiky jako směr, jímž by se české firmy měly ubírat. Inovace tak podle něj mohou být „pozitivním buldozerem“ pro konkurenceschopnost ekonomiky. „Generace našich dětí v případě nastartování inovačních snah má šanci žít ve světě, v němž jí budou sloužit moderní technologie. Potřebujeme uvěřit tomu, že naše auta budou řídit iPhony a naše firmy budou hlídat androidi,“ konstatoval Jan Rafaj.

Diskusního panelu se zúčastnili například rektor Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava Ivo Vondrák, předseda představenstva a generální ředitel Třineckých železáren, a.s. Jan Czudek, ale také majitel společnosti Vítkovice a prezident Národního strojírenského klastru Jan Světlík a řada dalších podnikatelů a zástupců veřejné správy.
Další panelová diskuse v rámci Roku průmyslu a technického vzdělávání se uskuteční 5. listopadu v Brně pod názvem Od myšlenky k byznysu – průmysl a inovace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…