V Ostravě se budou zpívat gospely s ArcelorMittal Ostrava

26.03.2014 9:02

ArcelorMittal Ostrava spolu s Občanským sdružením Kulturní Ostrava připravili gospelový workshop, který se bude konat od pátku 28. března 16 hodin.

V Ostravě se budou zpívat gospely s ArcelorMittal Ostrava
Foto: Archiv
Popisek: Arcelor Mittal

Workshop bude zakončen v neděli 30. března v 17 hodin koncertem pro veřejnost v multižánrovém centru Cooltour. Akce pod názvem Family Gospel Ostrava určená hlavně pro děti a jejich rodiče umožní veřejnosti zazpívat si pod taktovou dánské sbormistryně a zpěvačky Sarah Moshage, která gospelový workshop povede.

„Nápad se zrodil během dlouhodobé práce s mládeží v rámci sboru ArcelorMittal Gospel, který jsme založili pro děti našich zaměstnanců a žáky ostravských základních škol. Rodiče dětských zpěváků se nás často ptali, jestli by se mohli ke zpívání také přidat. V tuto chvíli už máme přihlášeno šedesát zájemců z Ostravska, řada z nich bude na veřejnosti zpívat poprvé v životě,“ říká Radim Raszka z oddělení firemní odpovědnosti a sociálních služeb ArcelorMittal Ostrava, který projektu pomáhá jako dobrovolník ve svém volném čase.

Celá akce proběhne v Multižánrovém centru Cooltour v Ostravě, Výstaviště Černá Louka, Pavilon C1. Doporučený minimální věk je 10 let. Všechny nacvičené písně budou v angličtině, takže kromě zpěvu se návštěvníci procvičí i v anglickém jazyce. Zájemci o workshop nemusí mít hudební průpravu, ani znalost not – vedoucí kurzu Sarah Moshage učí melodii přímo zpěvem.

Sarah Moshage je sbormistryní seskupení Salvation Gospel a profesionální učitelkou zpěvu. Kromě toho je členkou a zpěvačkou jednoho z nejlepších dánských gospelových sborů Opstand Gospel Choir, který už dvacet let vede sbormistr Hans Christian Jochimsen. „Sarah má zvláštní dar. Umí učit lidi zpívat v gospelovém sboru tak, aby se zbavili stresu a cítili se naprosto v bezpečí,“ napsal o Sarah Hans Christian Jochimsen.

Více podrobností o workshopu je na stránkách www.cooltourova.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…