V Ostravě se zítra koná demonstrace proti šíření nenávisti, rasismu a anti-islamismu

24.07.2015 15:03

Iniciativa Probuď domy a ProAlt společně vystoupí proti nenávisti na Shromáždění „Barevná Ostrava – Zastavme nenávist“ za solidaritu s uprchlíky.

V Ostravě se zítra koná demonstrace proti šíření nenávisti, rasismu a anti-islamismu
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Shromáždění „Barevná Ostrava – Zastavme nenávist“, které se koná 25. července ve 14 hodin u fontány na zastávce Elektra, se staví proti šíření nenávisti, rasismu a anti-islamismu. Iniciativy Probuď domy a ProAlt, které akci pořádají, takto vyjadřují svůj nesouhlas s narůstajícími hlasy krajní pravice a radikalizací tématu uprchlictví. Akce nepřímo reaguje na demonstraci svolanou ve stejný den na Masarykovo náměstí.

„Je důležité v naší společnosti podporovat toleranci a solidárnost. Mediální manipulace a skrytá podpora rasistických tendencí naopak zhoršuje situaci lidí, kteří přišli o všechno,“ říká Klára Šebestová z Probuď domy.

Smyslem shromáždění „Barevná Ostrava – Zastavme nenávist“, je demonstrace solidarity s uprchlíky a vyjádření odporu vůči nenávistným tendencím, jejichž počet v poslední době v České republice výrazně stoupá. Obě iniciativy vystupují také proti politice, která vede k prohlubování chudoby, projevům xenofobie a prosazování neonacistických názorů. „Nastalou situaci využívají nebezpečné politické síly, které svůj program staví na rasistických názorech odpovídajících spíše 19. století, než současné moderní společnosti. Ta je ve svých základech postavena na hodnotách multikulturalismu a tolerance“ vysvětluje Ondřej Marek z ostravsko-opavského ProAltu.

„Barevná Ostrava – Zastavme nenávist“ nabídne pozitivní obraz islámského světa a přiblíží blízkovýchodní kulturu skrz ochutnávku tamních pokrmů. Účastníci shromáždění budou také moci vyslechnout několik řečníků k tomuto téma, například Petra Rohela z ProAltu, Tomáše Křemena z občanského sdružení Mladí zelení a další.

Podpora nenásilí, tolerance a solidarity se stává důležitým politickým i společenským tématem. Iniciativy Probuď domy a ProAlt si kladou za cíl oslovit širokou veřejnost a nabídnout alternativní přístup k tématu uprchlictví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…