V Pardubicích se uskuteční Den dopravy ČR

09.05.2015 13:01

Akce DEN DOPRAVY 2015 je již třetím ročníkem úspěšného projektu, který je poctou zakladatelům dopravy v českých zemích. Koná se v tradičním termínu 20. května.

V Pardubicích se uskuteční Den dopravy ČR
Foto: Archiv
Popisek: Moderní regionální vlak RegioShark

Součástí programu Dne dopravy bude pietní akt u zrekonstruované hrobky pardubického rodáka a průkopník aviatiky Ing. Jana Kašpara na Městských hřbitovech v Pardubicích, spojen bude s uctěním památky dalších zakladatelů dopravy. Odpolední část nabídne program v prostorách Leteckého muzea Ing. Jana Kašpara na pardubickém letišti.

Záštitu nad letošním ročníkem DNE DOPRAVY 2015 přijali prezident České republiky Miloš Zeman, předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Jan Hamáček, ministr dopravy Dan Ťok, ministr obrany Martin Stropnický, hejtman Pardubického kraje Martin Netolický, náměstek hejtmana Pardubického kraje zodpovědný za dopravu Jaromír Dušek a primátor města Pardubice Martin Charvát. 

Zdroj: Jiří Kotyk, předseda Společnosti Jana Kašpara z.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…