V Praze - Čakovicích se v září otevře nová školka

29.06.2017 11:50

Nová školka pro 50 dětí rozšíří ve školním roce 2017/2018 kapacitu předškolních zařízení v Praze – Čakovicích. Po jejím otevření bude moci městská část nabídnout místa ve školkách již téměř 500 dětem.

V Praze - Čakovicích se v září otevře nová školka
Foto: M&K Real Estate
Popisek: Nová školka v Praze – Čakovicích

Prostory pro dvoutřídní školku vznikly v přízemí bytového dvojdomu, který byl zkolaudován v září 2016. Objekt je součástí projektu Čakovický park, jehož výstavbu postupně dokončuje společnost M&K Real Estate.

„Nebytový prostor o velikosti přes 500 metrů, sklep a garážové stání tvořící jejich příslušenství předáme městské části na základě kupní smlouvy za symbolickou cenu,“ říká Šárka Kloučková z obchodního oddělení M&K RE. I s pozemkem pro hřiště budou mít čakovické děti k dispozici plochu 900 m2. Navazovat na ně bude další, veřejné hřiště budované developerem.

Smlouva je připravena k podpisu, předání prostor se uskuteční do konce června. Jejich současná tržní se pohybuje kolem 20 milionů korun.

Městská část se stane zřizovatelem školky, vybaví ji a začne provozovat. Kompletace interiéru proběhne v srpnu, otevření školky je plánováno v září 2017.

„Organizačně bude spadat pod větší školku, kterou jsme otevřeli v roce 2008. Vybudovali jsme ji rovněž ve spolupráci s tímto developerem,“ upřesňuje místostarosta městské části Jiří Vintiška.

Další rozšiřování kapacity radnice neplánuje

V městské části Praha – Čakovice žije zhruba 11 tisíc obyvatel. Rodiče předškoláků podávají každoročně 200 až 250 přihlášek do zdejších tří mateřských škol. O děti, na které v daném školním roce místa ve školkách zřizovaných městskou částí nezbydou, se starají dva čakovické Krystálky. „Jsou to zařízení moderovaná městskou částí, s garantovanou úrovní předškolní výchovy,“ vysvětluje Jiří Vintiška.

Městská část Praha – Čakovice každoročně téměř veškeré volné rozpočtové prostředky vynakládá právě na školství. Přesto podle Vintišky nebylo v silách Čakovic a ostatních malých městských částí zvládnout vlastními silami babyboom uplynulých let.

„Výrazné mládnutí populace zejména v souvislosti s výstavbou nových bytových projektů jsme začali pozorovat už v roce 2004,“ říká místostarosta, který má na starosti čakovické školství již 5 let. Současná kapacita předškolních zařízení je dnes dvojnásobná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…