V Praze bylo založeno česko-ruské konsorcium CNG CZ

11.11.2013 19:53

V Praze bylo založeno česko-ruské konsorcium CNG CZ pro podporu využití stlačeného zemního plynu v zemích Společenství nezávislých států.

V Praze bylo založeno česko-ruské konsorcium CNG CZ
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dálnice, ilustrační foto

Pod záštitou Rusko-české smíšené obchodní komory byla 6. listopadu 2013 podepsána dohoda o založení česko-ruského konsorcia CNG CZ.

Leaderem konsorcia je společnost VÍTKOVICE Doprava, a.s., dalšími zakládajícími členy jsou firmy MOTOR JIKOV Strojírenská a.s.,  GASCONTROL, společnost s r.o. a Adast Engineering, s.r.o. Za ruskou stranu se stala členem konsorcia moskevská společnost Aspekt.

Předseda Rusko-české smíšené obchodní komory Vladimir Jermakov u příležitosti založení konsorcia prohlásil: „Hlavním cílem konsorcia je sjednotit úsilí a možnosti jeho členů při podpoře využívání stlačeného zemního plynu jako moderního, efektivního a ekologického paliva.“ Pro dosažení tohoto cíle členové konsorcia plánují, že budou zajišťovat komplexní cyklus služeb v souvislosti s dodávkami čerpacích stanic CNG. Od projektování čerpacích komplexů, přes dodávky zařízení a montáž, až po jejich financování.

Poskytování celého komplexu služeb spojených s dodávkami čerpacích stanic CNG v SNS otevírá českým firmám nové perspektivní trhy. „Jen v Rusku dosáhla koncem roku 2012 spotřeba CNG  jako paliva pro automobily objemu 390 milionů kubických metrů. Plánovaný růst spotřeby do roku 2020 dosáhne v tomto segmentu 10,4 miliard kubických metrů ročně. Do roku 2020 bude v Rusku polovina veřejné hromadné dopravy jezdit na palivo CNG. Založení česko-ruského konsorcia pro podporu rozvoje využití CNG v zemích SNS je krokem, který otevírá přístup k zakázkám pro desítky českých výrobců. Konsorcium je otevřené pro nové členy, kteří by měli o uplatnění na těchto trzích zájem,“ zdůraznil Vladimir Jermakov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…