V Praze další týden bez nového případu onemocnění spalničkami

17.06.2018 21:22

Hygienická stanice hlavního města Prahy (dále jen HSHMP“) informuje veřejnost, že v právě probíhajícím 24. kalendářním týdnu roku 2018 nebyl v Praze zaznamenán žádný výskyt nového, laboratorně potvrzeného případu onemocnění spalničkami.

V Praze další týden bez nového případu onemocnění spalničkami
Foto: praha.eu
Popisek: Hygienická stanice hl. m. Prahy - logo

Počet hlášených případů od začátku roku 2018 tak odpovídá údajům zveřejněným na internetových stránkách HSHMP dne 8. 6. 2018 (ZDE). Jde o již druhý týden, kdy se od začátku zvýšeného výskytu spalniček v Praze neobjevil žádný nový, laboratorně potvrzený případ. Poprvé pražští hygienici nezaznamenali žádný nový případ onemocnění spalničkami v Praze ve 22. kalendářním týdnu roku 2018.

„Určitě se pozitivně projevují nastavená protiepidemická opatření, které jsme de facto od února letošního roku aktivně a postupně přijímali,“ říká šéf pražských hygieniků Jan Jarolímek.

Podrobněji o přijímaných opatřeních a souhrnu prováděných kroků HSHMP informovala v tiskových zprávách pro média a také na svých internetových stránkách ZDE a ZDE.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

22:17 Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

Návštěvy pracovníků Kanceláře ombudsmana v domovech se zvláštním režimem ukázaly, že život tamních o…