V ZOO Ostrava opět soutěží stovky žáků

15.11.2018 19:59

Každý podzim se do Zoologické zahrady a botanického parku Ostrava sjíždějí stovky žáků z celého Moravskoslezského kraje, aby se zúčastnili Soutěže mladých zoologů.

V ZOO Ostrava opět soutěží stovky žáků
Foto: zoo-ostrava.cz
Popisek: ZOO Ostrava - logo

Vědomostní soutěž, která se dlouhodobě těší velkému zájmu žáků i učitelů, organizuje zoo ve spolupráci s Kruhem přátel zoo už více než 40 let!

Soutěž, kterou zoo pořádá ve spolupráci s Kruhem přátel zoo od 70. let minulého století, je určena žákům 6.-9. tříd základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií. Žáci soutěží v pětičlenných družstvech formou testu.

Téma podzimní soutěže je „Domestikace a česká a slovenská národní plemena“. Do soutěže je přihlášeno přes 1500 dětí z 80 škol z celého Moravskoslezského kraje. Ze základního kola, které ve výukovém centru zoo potrvá ode dneška až do pátku 16. listopadu, vzejdou finalisté, kteří své znalosti poměří ve druhém kole v sobotu 24. listopadu. Realizaci soutěže finančně podpořilo Ministerstvo životního prostředí ČR.

V 70. letech minulého století ještě nestálo výukové centrum, takže děti psaly často na kuriózních místech, například ve venkovním výběhu hrochů  nebo dokonce vestoje v pavilonu primátů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…