V degustační soutěži uspěla piva Plzeňského Prazdroje v čele s Gambrinusem

29.09.2013 11:13

V prestižní degustační soutěži České pivo 2013 sklidila úspěch také piva Plzeňského Prazdroje. V kategorii 11° ležáků získal nejvyšší ocenění Velkopopovický Kozel spolu s Gambrinus Excelentem. Během slavnostního večera byl do Síně slávy českého pivovarství a sladařství uveden Ing. Václav Petras, který stál u založení pivovaru Radegast.

V degustační soutěži uspěla piva Plzeňského Prazdroje v čele s Gambrinusem
Foto: red
Popisek: Plzeňský Prazdroj

„Kategorie 11° piv si získává stále větší oblibu. Jsme proto rádi, že kromě nejžádanějšího piva Gambrinus Originál 10° oceňují spotřebitelé i odborná veřejnost také právě Gambrinus Excelent 11°,“ vyjádřil se k ocenění Jiří Fusek, sládek pivovaru Gambrinus a připojil pozvání na Den českého piva: „Zveme všechny milovníky našeho piva do některé z  hospod, aby si s námi připili v rámci oslav Dne českého piva. Věříme, že tento den si svůj svátek zaslouží a že tímto vytvoříme zcela novou tradici.“

Celkem 61 přihlášených pivních vzorků soutěžících v pěti kategoriích odebrali přímo v pivovarech zástupci Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského, aby prověřili obsah původního extraktu, tedy stupňovitost, podle níž jsou piva přihlašována do jednotlivých kategorií soutěže. Senzorické vlastnosti piva posléze posoudila nestranná komise z řad pivovarníků, pedagogů, odborníků ze středních a vysokých škol, z Chmelařského institutu a Státní zemědělské a potravinářské inspekce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…