V den výročí narození Jaroslava Ježka pokřtí Divadlo ABC nové CD V+W Revue

21.09.2015 11:21

V pátek 25. září si Divadlo ABC připomene výročí narození Jaroslava Ježka, který tvořil legendární trio s Jiřím Voskovcem a Janem Werichem.

V den výročí narození Jaroslava Ježka pokřtí Divadlo ABC nové CD V+W Revue
Foto: red
Popisek: Městská divadla pražská

V někdejších prostorách Osvobozeného divadla se odehraje představení V+W Revue a speciální host paralympionik Jiří Ježek pokřtí nové CD V+W Revue. Během představení bude CD v prodeji za zvýhodněnou cenu 199 Kč.

„Ježkovy písně s texty V+W jsou svým způsobem národní kulturní památkou. Naší ambicí bylo představit je divákům v nových originálních aranžích, které by nešly proti jejich smyslu, a přitom působily moderně a atraktivně. Tohoto úkolu se ujal Jiří Janouch, který s Městskými divadly pražskými spolupracuje již řadu let a byla to šťastná volba. Dobře totiž zná chod divadla, hlasové i hudební schopnosti našich herců, a tak jim skutečně „na míru“ připravil náročné, ale originální úpravy písní Osvobozeného divadla. Neméně důležitá byla pro kvalitu hudební stránky inscenace práce Petra Wajsara, skvělého muzikanta, který s herci všechny písně poctivě nastudoval. Když k tomu připočteme malý, ale kvalitní orchestr profesionálních muzikantů, měli jsme právě ten důležitý základ, o nějž se mohla celá inscenace opřít,“ říká dramaturg Jiří Janků.

Na CD V+W Revue najdete 14 písní v podání herců Městských divadel pražských (např. Svítá, Klobouk ve křoví, Ezop a brabenec, Život je jen náhoda) a bonusy, na kterých se podíleli i diváci. Ti si spolu s herci zazpívali na speciálních představeních k výročí narození V+W.

CD V+W Revue bude v prodeji za cenu 250 Kč v divadlech ABC a Rokoko a online na www.MestskaDivadlaPrazska.cz.

Na ukázku z inscenace V+W Revue se můžete podívat zde.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…