V dubnu zahajuje TSK blokové čištění ulic

25.03.2016 9:54

Technická správa komunikací hl. m. Prahy (TSK) zahajuje 4. dubna blokové čištění komunikací. Jedná se o celkový strojní a ruční úklid ulic po zimním období. Pro podrobné informace nabízí TSK službu, která včas informuje řidiče o blokovém čištění v jejich lokalitě a to nejen na www.tsk-praha.cz, ale mohou vám zprávy chodit přímo do vašeho e-mailu po zaregistrování na TSK-INFO.

V dubnu zahajuje TSK blokové čištění ulic
Foto: tsk-praha.cz
Popisek: Technická správa komunikací

„Na vytipovaných blocích začneme zkušebně používat přenosné dopravní značení IP25a „Zóna s dopravním omezením“ a IP25b „Konec zóny s dopravním omezením“, které by mělo v některých místech nahradit velkou řadu přenosných dopravních značek „zákaz zastavení“ s dodatkovou tabulkou,“ uvedl Ladislav Pivec, šéf TSK.

Blokové čištění startuje v pondělí 4. dubna v městských částech Praha 2, 4, 5, 6, 9, 11, 15 a 16. V dalších dnech se čištění rozšíří i v částech Prahy 7 a 8 dle předem schváleného harmonogramu. Úklid Pražské památkové rezervace (PPR) na území MČ Praha 1 a 2 proběhne vždy o víkendu. Doba čištění je od 8.00 do 15.00 hod. TSK doporučuje motoristům sledovat dočasné dopravní značení v ulicích. Jedná se o přenosné značky zákaz zastavení, kde je uveden datum a čas. Řidiči je budou potkávat vždy sedm dní před zahájením blokového čištění v konkrétní ulici.

Podrobné informace o blokových čištěních v dané lokalitě lze nalézt také na www.tsk-praha.cz v odkazu Plán letního čištění komunikací. Uživatel si může zadat buď název ulice a následně se objeví datum blokového čištění, nebo naopak zadá konkrétní den a zobrazí se všechny lokality, ve kterých bude čištění probíhat.

Mimo sledování přenosného dopravního značení je další z možností, jak si zajistit včasné informace o blokovém čištění, služba TSK-INFO.

„Tato služba je bezplatná, kterou poskytujeme Pražanům již několik let. Uživatel po registraci dostane do zadané emailové adresy informace o chystaném blokovém čištění v jím zvoleném úseku vždy v dostatečném předstihu,“ dodává Ladislav Pivec.

Odkaz na tuto službu TSK-INFO naleznou zájemci na hlavní stránce společnosti www.tsk-praha.cz. K aktivaci služby je nutná jednoduchá registrace, po vyplnění registračního formuláře je zájemci zaslán e-mail na adresu jím uvedenou v registračním formuláři se žádostí o autorizaci. Autorizovaný uživatel se může následně přihlásit a po přihlášení si nastaví zasílání požadovaných informací.

Dopravní značení IP25a „Zóna s dopravním omezením“

Dopravní značení IP25b „Konec zóny s dopravním omezením“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…