V hlavní roli nového seriálu Českého rozhlasu Dvojka osudové ženy

09.03.2017 21:28

Milena Jesenská, Olga Scheinpflugová, Berta Suttner nebo Anna Falcká. Životní příběhy žen, které ovlivnily muže a své okolí. Pátrejte po jejich osudu a životním příběhu spjatým s milostnými a partnerskými vztahy. První díl populárně-naučného seriálu Osudové ženy vysílá Český rozhlas Dvojka v pátek 10. března od 18.30.

V hlavní roli nového seriálu Českého rozhlasu Dvojka osudové ženy
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Populárně-naučný seriál Českého rozhlasu Dvojka připomene výjimečné ženy našich zemí v dobových souvislostech a kontextu jejich života nebo tvorby a součástí každého dílu budou
i dobové zvukové materiály. Posluchači tak náhlednou do života mnoha žen, které zásadně ovlivnily své muže nebo své okolí a navíc poznají jejich osobní, milostné a partnerské vztahy.

Někdy se zdá, že dějiny vytvářeli hlavně muži a role žen je opomíjena. A nemusí se to týkat jen žen, které se opravdu zapsaly do historie v nejrůznějších oborech. Ale také těch, které utvářely jisté prostředí a tak se staly samy osudovými.

„Seriál spojuje publicistiku s doku prvky a texty ve zdramatizované podobě. Všechno doplňují hudební prvky, které dotvářejí nejen téma, ale i období, ve kterém se děj odehrává. Na všechno dohlížejí historici a literární znalci, kteří příběhy dávají do dobových souvislostí a kontextu,“ říká autorka seriálu Ivana Denčevová a šéfredaktor Českého rozhlasu Dvojka Martin Groman doplňuje: „Po přečtení seznamu žen, které se v seriálu objeví, mi bylo jasné, že jde o trefu do černého. Mezi známými ženami, o kterých toho bylo už hodně napsáno, se totiž objevují ty,
o kterých se toho moc neví a pro posluchače budou jejich osudy a činy velmi překvapivé.“

V prvních dílech se mohou posluchači těšit na osudy manželky dvou velikánů Gustava Mahlera a Franze Werfela Almy Mahlerové, Růženy Vackové nebo Jany Krejcarové, dlouholeté partnerky Egona Bondyho.

Úvodní díl nové řady Osudové ženy uvede Český rozhlas Dvojka v pátek 10. března v 18:30, odvysílané díly budou k dispozici v audioarchivu iRadio.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…