V jižních Čechách se jako první narodil Vojtěch z Českých Budějovic

01.01.2017 10:18

Symbolickou štafetu mezi prvními novoročními miminky v Jihočeském kraji přebírá v roce 2017 Nemocnice České Budějovice. Ve 3:16 zde přišel na svět Vojtěch Liška.

V jižních Čechách se jako první narodil Vojtěch z Českých Budějovic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kojenec

„Vše proběhlo bez větších komplikací a jak chlapeček, tak maminka jsou v naprostém pořádku,“ říká manažerka spokojenosti českobudějovické nemocnice Iva Nováková. Malý Vojtěch vážil po narození 3320 gramů. Maminkou je Lenka Havlíčková z Českých Budějovic.

V brzké době bude mamince gratulovat hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola. „Přeji si, aby byli maminka i chlapeček hlavně zdraví a šťastní. Až to situace umožní, chtěl bych maminku i s malým Vojtěchem navštívit a přivézt jim drobný dárek od Jihočeského kraje,“ uvádí Zimola. Tradičně bude přát i primátor Českých Budějovic Jiří Svoboda.

Právě porodnice Nemocnice České Budějovice, a. s.  je zatím jedinou, kde už se v roce 2017 narodilo dítě. Na své první tak čekají v Českém Krumlově, Jindřichově Hradci, Strakonicích, Prachaticích, Písku a Táboře.

V roce 2016 se v největší krajské nemocnici narodilo 2534 dětí, což je rekordní počet. Pro srovnání – v roce 2015 jich bylo pouze 2384.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…