V krkonošském lyžařském ráji zahájili novou běžeckou sezonu

15.12.2014 18:08

Ve Skiresortu Janské Lázně zahájili minulý týden novou sezonu běžeckého lyžování v Krkonoších. Jednotliví upravovatelé lyžařských tratí se sdružili v projektu Krkonoše – lyžařský běžecký ráj s cílem dále rozvíjet sportovní i zábavní možnosti regionu. Na úpravu lyžařských běžeckých stop přispěla organizátorovi projektu, svazku Krkonoše – svazek měst a obcí, i Nadace ČEZ částkou ve výši 100 000 Kč.

V krkonošském lyžařském ráji zahájili novou běžeckou sezonu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sněhová pokrývka, ilustrační foto

Krkonoše – svazek měst a obcí (zkráceně Svazek) představil ve Skiresortu Janské Lázně plánované záměry, aktuality i technické podrobnosti v rámci úpravy krkonošských tratí v následující zimní sezóně. Zároveň vytvořil předpoklady pro jednotlivé upravovatele tratí tak, aby ve své činnosti mohli efektivně pokračovat i přes špatné hospodářské výsledky minulé sezóny, způsobené nepřízní počasí. „Díky projektu Krkonoše – lyžařský běžecký ráj se nám i nadále podařilo udržet spolupráci více než dvaceti subjektů, které tratě upravují. Obce, tělovýchovné jednoty, lyžařské areály, oddíly i jednotlivci zajišťují svojí úpravou kvalitu více než 600 km lyžařských běžeckých tratí v Krkonoších i jeho podhůří. Aktuální informace o upravenosti lyžařských běžeckých tratí najdete na www.bilestopy.cz. Na tento web jsou přenášena online data z upravujících roleb a skútrů pomocí GPS zařízení,“ uvedl manažer Svazku Radek Vich.

Svazek má na starosti realizaci dlouhodobé strategie rozvoje regionu, podporu a koordinaci místního cestovního ruchu a spolupráci se širokým spektrem jednotlivých organizací ve více než 40 obcích v Krkonoších. Projekt Krkonoše – lyžařský běžecký ráj zajišťuje pestrost a kvalitu sportovně-rekreačních příležitostí pro širokou veřejnost a napomáhá místním podnikatelům i dobrovolníkům z krkonošských obcí a oddílů v jejich živnosti i snaze udržet horský region lehce dostupným a atraktivním.

Činnost Svazku podpořila Nadace ČEZ v rámci svého grantového řízení Podpora regionů, které je zaměřeno na rozvoj veřejně prospěšných projektů. Ty se mohou týkat podpory dětí a mládeže, osob s handicapem, kultury, sportu, životního prostředí, sociální péče, zdravotnictví, vědy a vzdělání. „Systematicky podporujeme místa a sdružení, která usilují o zajištění vhodných podmínek pro aktivní trávení volného času. Lyžování je v České republice jedním z tradičních sportů a jsme moc rádi, že jsme mohli prostřednictvím krkonošského Svazku podpořit jak nadšené sportovce z širokého okolí, tak i místní v jejich účasti na udržování krás a možností aktivního vyžití v našem nejvyšším pohoří,“ řekla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…