V liberecké zoo proběhne každoroční odchyt pelikánů

30.10.2017 13:23

V pondělí 6. 11. 2017 proběhne od 09.00 v Zoo Liberec tradiční odchyt dvaceti pelikánů bílých a skvrnozobých, kteří musí být přemístěni z jezírka do tepla svého zimoviště v zázemí zoologické zahrady.

V liberecké zoo proběhne každoroční odchyt pelikánů
Foto: zooliberec.cz
Popisek: ZOO Liberec - logo

Jedná se o náročnou akci, do které je zapojena většina našich ošetřovatelů a zoologů z různých úseků. Část z nich odchytává pelikány přímo z vody na kajaku a druhá část hlídá břehy jezírka. Odchyt probíhá vždy holýma rukama, aby nedošlo ke zranění zvířat.

„Pelikáni mohou vážit až dvanáct kilogramů a k obraně používají své silné a špičaté zobáky. Musíme být tedy velmi obezřetní a zobáky vždy nejprve pevně sevřít a zafixovat“, přibližuje lov vodních ptáků zoolog a kurátor ptáků, Jan Hanel.

V zázemí stráví tito majestátní opeřenci celou zimu. „Po přesunu na zimoviště začíná u pelikánů hnízdní sezóna. Loňský rok se i přes komplikace s virem ptačí chřipky v zázemí vylíhlo šest jedinců. Doufáme, že letošní zima bude z hlediska odchovů minimálně stejně úspěšná“, doplňuje Jan Hanel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…