V liberecké zoo se po roce opět usídlil Modrý slon

13.06.2017 16:38

Už podvanácté hostí areál ZOO Liberec celorepublikovou přehlídku vybraných výtvarných prací, jejímiž autory je 428 handicapovaných klientů z čtyřiceti chráněných dílen a organizací z celé republiky. V sobotu 17. 6. 2017 akce vyvrcholí předáním cen Modrého slona v deseti hlavních kategoriích. Hlavním pořadatelem je sdružení Artefaktum-cz.

V liberecké zoo se po roce opět usídlil Modrý slon
Foto: zooliberec.cz
Popisek: ZOO Liberec - logo

Liberecká výstava, která našla své místo v pavilonu ZOOEXPO, nabízí však už jen výběr toho nejlepšího, co bylo do soutěže v celé ČR zasláno. Návštěvníci zoo si tak mohou prohlédnout díla z oborů keramiky, malby, fotografie, řezby či kombinovaných výtvarných technik. „Díla handicapovaných umělců jsou nejen důkazem nezdolné vůle k překonání životních překážek, ale hlavně přinášejí významná svědectví o tvořivé podstatě lidského bytí,“ dodává Helena Latislavová z Artefaktum-cz.

Celá přehlídka je k vidění v budově ZOOEXPO od úterý 13. 6. a vyvrcholí v sobotu 17. 6., kdy ve 13.00 na velkém sále Lidových sadů odstartuje slavnostním předáváním cen. Závěr výstavy bude obohacený o program složený z vystoupení handicapovaných osob v kategoriích tanec, hudba a přednes.

Vstup na tuto akci je zdarma. Přehlídku prací v zoo lze navštívit v rámci běžného vstupného do zoo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…