V libereckém Jedličkově ústavu je bezbariérový vstup díky Nadaci ČEZ konečně bez bariér

27.01.2015 9:30

V pondělí 26. ledna se v Jedličkově ústavu v Liberci konalo slavnostní představení nových vchodových automatických dveří a specializované multismyslové místnosti Snoezelen. Vstup do ústavního Centra denních služeb byl doposud opatřený klasickými dveřmi, skrz které se většina osob na invalidním vozíku nemohla dostat bez cizí pomoci. Nákup nových automatických dveří umožnila Nadace ČEZ, která Jedličkově ústavu věnovala částku 204 500 korun.

V libereckém Jedličkově ústavu je bezbariérový vstup díky Nadaci ČEZ konečně bez bariér
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Do libereckého Centra denních služeb – ambulantní služby Jedličkova ústavu dochází denně na padesát uživatelů, z nichž většina je závislá na invalidním vozíku a při otevírání klasických dveří, které byly součástí jediného bezbariérového vstupu do Centra, měli s jejich otevřením problémy. Nyní už vstup do ambulantní služby zajišťují posuvné jednokřídlé automatické dveře, což oceňují všichni uživatelé Centra, opatrovníci a zaměstnanci ústavu.

„Pro lidi bez zdravotního omezení je vstup dveřmi zcela běžná věc, kterou většinou ani nevnímají, ale pro osoby se zdravotním postižením jsou klasické dveře mnohdy nepřekonatelnou překážkou. Instalací automatických dveří se podstatně zvýšila samostatnost uživatelů Centra denních služeb,“ vysvětlila Jana Hajná z Jedličkova ústavu.

Jedličkův ústav v Liberci poskytuje sociální služby osobám s tělesným a kombinovaným postižením od tří let. Uživatelům je poskytována míra podpory, která je nezbytně nutná k realizaci jednotlivých úkonů, dle jejich individuálních možností. Cílem činnosti organizace je rozvoj a upevnění schopností a dovedností uživatele tak, aby byl schopen žít a obstát v běžném sociálním prostředí.

Nákup automatizovaných vchodových dveří podpořila Nadace ČEZ prostřednictvím grantového programu Podpora regionů, který je zaměřen na rozvoj veřejně prospěšných projektů. Předkládané projekty se mohou týkat podpory dětí a mládeže, osob s handicapem, kultury, sportu, životního prostředí, sociální péče, zdravotnictví, vědy a vzdělání.

„Liberecký Jedličkův ústav dlouhodobě pomáhá pacientům se zdravotním postižením v rámci jejich každodenního života a my jsme velmi rádi, že jeho prostřednictvím jsme se na této pomoci mohli částečně podílet i my,“ uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Žemličková.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice.

Více informací na www.nadacecez.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…