V neděli bude v Plzni volně přístupná expozice z historie celnictví

22.01.2016 10:12

V neděli 24. ledna bude v Plzni při příležitosti Mezinárodního dne celníků veřejnosti volně přístupná expozice z historie celnictví

V neděli bude v Plzni volně přístupná expozice z historie celnictví
Foto: Celní správa ČR
Popisek: Celník.

Mezinárodní den celníků je ve světě slaven od roku 1982 a je spojen s 1. zasedáním Rady pro celní spolupráci v Bruselu, které proběhlo v roce 1953 právě 26. ledna. V roce 1994 přijala Rada pro celní spolupráci pracovní název Světová celní organizace (WCO), aby zdůraznila svoji celosvětovou působnost, po vzoru nově vytvořené Světové obchodní organizace (WTO). V roce 1965 se členem WCO stalo i tehdejší Československo.  WCO má v současné době 179 členů.

O aktivní účasti ČR ve WCO svědčí fakt, že v roce 2005 získalo výcvikové zařízení služební kynologie celní správy v Heřmanicích statut regionálního střediska WCO (opravňuje ke školení zahraničních kynologů i udělování certifikátů WCO). Čeští celníci mají v současnosti i svého pracovníka přímo ve WCO (oblast sazebního zařazování zboží).

Bližší informace o činnosti Světové celní organizace a jejich členech naleznete na internetových stránkách www.wcoomd.org.

Při příležitosti Mezinárodního dne celníků bude v neděli 24. ledna od 10:00 do 16:00 veřejnosti volně přístupnástálá výstavní expozice z historie celnictví na území dnešní České republiky. Expozice se nachází v budově Celního úřadu pro Plzeňský kraj, ul. Antonína Uxy 11, Plzeň. K vidění budou uniformy, zbraně, štíty, znaky, celní pomůcky a zabavené pašovaného zboží. Zároveň budou pro návštěvníky připraveny i informace a ukázky ze současné činnosti celníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…