V písecké nemocnici proběhne Kurz regionální anestezie

20.05.2015 21:14

V Nemocnici Písek, a. s., se 22. května uskuteční kurz regionální anestezie v rámci vzdělávacího projektu Aesculap Akademie. Na účastníky čeká řada zajímavých informací a praxe s ultrazvukovým přístrojem, včetně ukázek na fantomech a figurantech.

V písecké nemocnici proběhne Kurz regionální anestezie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lékař s pacientem, ilustrační foto

Písečtí lékaři oddělení anesteziologie a resuscitace v rámci péče o pacienta na operačních sálech a nejen tam ovládají a používají široké spektrum technik regionální anestezie. Dva z nich se navíc jako jediní v regionu mohou pyšnit certifikátem školitele prvního stupně v oboru ultrazvukem navigovaných blokád. To jsou postupy vedoucí k eliminaci bolesti během operace a po ní. Podle výkonu, který pacient plánuje podstoupit, lze v mnoha případech pomocí jehly vpravit k nervům lokální anestetikum – látku, která s minimem nežádoucích účinků zajistí snížení nebo úplné vymizení bolestí – neodmyslitelné součásti jakékoli operace. Ultrazvuk, který při těchto postupech písečtí anesteziologové používají, prokazatelně zvyšuje bezpečnost a účinnost těchto technik.

„Nemocnice Písek, a. s., se tak prostřednictvím lékařů a sester anesteziologicko-resuscitačního oddělení dostává na světovou špičku v oblasti péče o nemocné během operací.  Obyvatelé Písecka i ostatní tak mají výše uvedenou péči plně k dispozici. Například při operacích ramenního, kyčelního a kolenního kloubu, v případě bolestivých úrazů končetin, v chirurgické léčbě kýlních onemocnění a v neposlední řadě při výkonech na prsech. V posledně jmenovaném případě se pak jedná o postup, který byl do praktické medicíny uveden v roce 2013 a v písecké nemocnici se začal běžně provádět již v roce 2014,“ uvedl ředitel písecké nemocnice Jiří Holan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…