V prvním čtvrtletí se Skanska dařilo!

24.05.2014 15:49

První čtvrtletí roku 2014 bylo pro společnost Skanska v České a Slovenské republice úspěšné! I přes tvrdé konkurenční prostředí dokázala v prvních třech měsících zasmluvnit nové zakázky v hodnotě 3,2 mld. Kč. Jde o výrazné zlepšení oproti minulému roku, kdy za stejné období získala zakázky v hodnotě 1,1 mld. Kč. Současně se společnosti ve srovnání s prvním čtvrtletím minulého roku podařilo zvýšit tržby o 26% a to na 2,1 mld. Kč.

V prvním čtvrtletí se Skanska dařilo!
Foto: red
Popisek: Skanska

Tento nárůst je způsoben dvěma hlavními faktory:

Rozšiřování regionální působnosti v rámci České republiky a Slovenska

Díky rozšiřování regionální působnosti v rámci České republiky a Slovenska jsme získali desítky malých a středních regionálních zakázek v hodnotě 1,5 mld. Kč, což je nárůst o přibližně 50% oproti stejnému období minulého roku. Skanska za toto období vysoutěžila i největší objem veřejných zakázek ze všech stavebních firem. Velký podíl tohoto objemu tvoří projekt modernizace železničního uzlu Plzeň v hodnotě téměř 1,7 miliardy korun.

Oživení ekonomiky

Po několikaletém klesání HDP se očekává v letošním roce růst. Stavebnictví jako celek se pravděpodobně dotkne dna, vzhledem k tomu, že se po pětiletém úpadku stavebního trhu již další pokles v roce 2014 nepředpokládá. Toto lehké oživení ekonomiky, společně se zastavením poklesu stavebního trhu, je signálem mírného zlepšení.

„I nadále musíme pokračovat ve snižování přímých nákladů na stavbách. Musíme se soustředit na řízení rizik a samozřejmě je nutné dále pracovat na rozšiřování naší regionální působnosti,“uvedl Dan Ťok, statutární ředitel Skanska a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec