V rámci probíhajícího bezpečnostního výzkumu využil zapůjčený Ford Mustang také Záchranný útvar HZS ČR

19.10.2017 15:26

Od pondělí 16. října 2017 je automobil Ford Mustang, který má generální ředitelství HZS ČR zapůjčený pro účely bezpečnostního výzkumu, využit Záchranným útvarem HZS ČR v rámci testování řidičů a vozidel.

V rámci probíhajícího bezpečnostního výzkumu využil zapůjčený Ford Mustang také Záchranný útvar HZS ČR
Foto: udalosti112.cz
Popisek: Hasičský záchranný sbor ČR - logo

Záchranný útvar plní mimo jiné úkoly v rámci projektu profesionalizace řidičů IZS a projektů v oblasti jízdy vozidel HZS ČR. Ford je vzhledem k jeho specifickým vlastnostem, jako je například pohon zadní nápravy, testován společně s dalšími automobily, které jsou ve výbavě HZS ČR na Centru bezpečné jízdy v Ostravě. Testování probíhá v uzavřených prostorech na speciálním polygonu, a to i za ztížených světelných podmínek.

Získání poznatků a zkušeností z ovládání takto specifického vozidla v krizových situacích a jejich srovnání s jinak běžnými vozy užívanými u HZS ČR, je přínosné jako další z podkladů pro výzkum v oblasti bezpečné jízdy vozidel HZS ČR. Zkoušky jsou prováděny pod vedením zástupce velitele Záchranného útvaru pro záchranné činnosti a dalších zkušených řidičů útvaru, kteří se jako instruktoři podílí na kurzech bezpečné jízdy řidičů IZS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…