V sobotu pojede parní vlak z muzea ČD v Lužné u Rakovníka do Zbečna

25.07.2014 18:46

Železniční muzeum Českých drah připravilo na tuto sobotu 26. července prázdninovou jízdu historickým vlakem z Lužné u Rakovníka do Zbečna a zpět. Soupravu sestavenou z historických vozů 2. třídy poveze parní lokomotiva 354.195 „Všudybylka“. Vlakem se můžou cestující svézt na hrad Křivoklát nebo až do Zbečna, kde můžou navštívit Hamousův statek.

V sobotu pojede parní vlak z muzea ČD v Lužné u Rakovníka do Zbečna
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Parní vlak bude odjíždět z Lužné v 11:50 a příjezd do Zbečna je plánován na 12:52. Zpět do Lužné se pak bude souprava vracet v 16:00. Za jednosměrnou jízdenku z Lužné do Zbečna nebo naopak zaplatí dospělí cestující 80 Kč, děti od 6 do 15 let 40 Kč. Prodávat se budou také jednosměrné jízdenky a jízdenky pro kratší úseky. Jízdní kola a kočárky bude možné přepravit zdarma ve služebním voze. Jízdenky bude prodávat vlakový personál přímo ve vlaku.

Cestující, kteří pojedou z Lužné parním vlakem, se můžou vydat na prohlídku hradu Křivoklát nebo na návštěvu Hamousova statku, významné památky lidové architektury, která se nachází nedaleko železniční stanice Zbečno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…