V zimní sezóně bude Praha spojena přímou linkou s 85 destinacemi, na výběr bude více dopravců

29.10.2014 8:11

V neděli 26. října byl na Letišti Václava Havla Praha zahájen provoz podle zimního letového řádu.

V zimní sezóně bude Praha spojena přímou linkou s 85 destinacemi, na výběr bude více dopravců
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

Od konce října do 28. března 2015 zde plánuje operovat 54 leteckých společností, z nich pak 50 na linkách pro cestující a 4 cargo dopravci. Zimní letový řád obsahuje pravidelná spojení do 85 míst ve 36 státech. V porovnání se skutečným stavem stejného období 2013/2014 tak počet destinací spojených s Letištěm Václava Havla Praha zůstal beze změn. *

„Považuji za úspěch, že se nám daří nejen udržovat spolupráci se stávajícími leteckými společnostmi, ale i získávat do Prahy nové dopravce. Oproti minulé zimní sezóně jejich počet vzrost o čtyři. To s sebou přináší nové možnosti přímých spojení či větší výběr odletových časů do již zavedených destinací,“ komentoval nový letový řád Tomáš Rohlena, místopředseda představenstva Letiště Praha.

Zimní letový řád 2014/2015 přinese sedm nových destinací, kam se bude z Prahy létat. Jedná se o Bergen (Norwegian Air Shuttle), Brusel na letiště Charleroi (Ryanair), Göteborg (České aerolinie), Istanbul – letiště Sabiha Gökçen (Pegasus Airlines), Las Palmas (SmartWings), Lublaň (Adria Airways) a spojení do Paříže posílí přímá linka na letiště Orly (Transavia France).

Největší počet destinací s přímým spojením z Prahy je pro nadcházející sezónu plánován do Ruska, kam směřuje 12 tratí s pravidelným provozem. Následuje Velká Británie s jedenácti, Francie a Itálie se šesti a Španělsko s pěti destinacemi. Top destinací v počtu pravidelných leteckých spojení zůstává moskevské Šeremetěvo (51 odletů týdně). Na druhé místo se posunula Paříž/Charles de Gaulle (50 odletů týdně), následuje Amsterdam (45 odletů týdně), Varšava (41 odletů týdně) a Frankfurt (40 odletů týdně).

Na zimní dovolenou bude nejvíce Čechů podle plánovaných spojů z Prahy létat do tradičních egyptských letovisek (Hurghada a Marsa Allam) nebo na Kapverdské ostrovy. K dispozici budou i spoje do vzdálenějších exotických destinací, jakými jsou např. Porlamar ve Venezuele, Montego Bay na Jamajce, senegalský Dakar nebo Zanzibar v Tanzánii.

* V zimní letové sezóně 2013/2014 byly plánovány pravidelné linky do 90 destinací, nakonec bylo provozováno přímé spojení do 85 destinací.

Souhrn novinek – pravidelná doprava:

6 nových leteckých společností: flydubai, Ak Bars Aero, Adria Airways, Ryanair, Transavia France, Pegasus Airlines

7 nových destinací: Bergen, Brusel/Charleroi, Göteborg, Istanbul/Sabiha Gökçen, Las Palmas, Lublaň, Paříž/Orly

O Letišti Praha

Společnost Letiště Praha, a. s., je dceřinou společností Českého Aeroholdingu, a.s. Tato společnost zastřešuje firmy vlastněné státem, které působí v oblasti letecké přepravy a v souvisejících pozemních službách. Letiště Praha, a. s., je provozovatelem nejvýznamnějšího mezinárodního letiště v České republice a největšího mezi novými členskými státy EU. Za rok 2011 získalo ocenění Eagle Award od asociace IATA za nejvíce se rozvíjející letiště světa. Ročně tento mezinárodní vzdušný přístav odbaví okolo 11 milionů cestujících, za tři čtvrtletí letošního roku Letiště Václava Havla Praha odbavilo 8,65 mil. cestujících, což je meziroční nárůst o necelé procento.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…