VEGALL Pharma: Problémů s mužskou plodností přibývá, 40 % mužů má nekvalitní spermie

30.10.2013 9:01

V současnosti má přibližně 40 % mužů potíže s kvalitou spermií a podle odborníků tento podíl neustále narůstá. Mezi nejčastější faktory, které ovlivňují jakost spermií, se řadí nadměrné užívání medikamentů, onemocnění štítné žlázy nebo cukrovka. V důsledku toho dochází u mužů k rychlému poklesu kvality spermií a také jejich množství, což má negativní vliv na plodnost. Příčinou problémů s plodností je rovněž zvyšující se věk mužů při početí prvního dítěte.

VEGALL Pharma: Problémů s mužskou plodností přibývá, 40 % mužů má nekvalitní spermie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kojenec

Mužskou sterilitu ovlivňuje podle specialistů celá řada faktorů, stejně jako je tomu u žen. Specifickou komplikaci však v poslední době představuje zhoršování kvality spermií a úbytek jejich koncentrace. Zatímco dříve byl obvyklý počet 80 až 120 milionů spermií na milimetr, podle platných fyziologických hodnot dle Světové zdravotnické organizace dnes činí toto množství přibližně 15 milionů.

"Ještě v sedmdesátých letech lidé při potížích páru s početím dítěte téměř automaticky předpokládali, že je příčina u ženy. Dnes se však prokázalo, že se problém s neplodností  vyskytuje stále častěji také na straně muže," uvedl Petr Galle ze společnosti Vegall Pharma, která nabízí přírodní doplňky stravy pro udržení plodnosti mužů. "Tento podíl navíc neustále roste. V současnosti lze totiž u spermií prokazatelně pozorovat rychlé snižování kvality,"  doplnil Galle.

Podle odborníků zůstává přibližně 15 % párů i po roce snažení o početí bez úspěchu. Do značné míry za to podle nich může kromě neléčených sexuálně přenosných chorob také množství léků, které mladí lidé užívají na potlačení projevů civilizačních či například endokrinních onemocnění. Muži se rovněž snaží dítě počít v pozdějším věku, než tomu bylo v minulosti. To dokazuje například fakt, že se zvýšil průměrný věk mužů při prvním vyšetření poruchy plodnosti až o 10 let.

"Data spermiologické laboratoře Sexuologického ústavu nepotvrzují zhoršování plodnosti mladých zdravých mužů dnešní generace ve srovnání s daty získanými před desítkami let. Uplatňují se zde jiné faktory. Před 40 lety byli nejčastěji vyšetřováni muži mezi 20 a 25 lety, dnes se jedná o věkovou kategorii 30 a 35 let. Mladí muži navíc mnohem častěji než dříve přežívají nejrůznější onkologická onemocnění. Také přibývá množství těch, kteří mají cukrovku či poruchu funkce štítné žlázy. Zároveň se zvýšilo množství mužů, kteří bojují s nějakým vleklým onemocněním," uvedl Jaroslav Zvěřina ze Sexuologického ústavu 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy. "To vše má na plodnost a kvalitu spermií samozřejmě negativní účinek. Současná generace třicátníků totiž kvůli tomu mimo jiné užívá celou řadu medikamentů, které jejich plodnost mohou ovlivňovat," doplnil Zvěřina.

O společnosti Vegall Pharma, s. r. o.

Firma VEGALL Pharma, s.r.o., vznikla v roce 2005 transformací ze společnosti Pavel Galle, Vegall. Jejími zakladateli jsou Petr a Pavel Galle, kteří podnikali v oboru zásobování lékáren již od roku 1995. V roce 1998 se jim podařilo úspěšně zahájit spolupráci s rakouským výrobcem doplňků stravy se včelími produkty.

Ve spolupráci s rakouskými a českými lékaři pečlivě vybírají a vytvářejí nové přípravky, které uvádějí na trh. Ne o každém preparátu, který je v současnosti v českých lékárnách, lze říci, že by prošel tak náročnými testy kvality, vlastností a původu složek, které Vegall Pharma vyžaduje u vlastních přípravků. Jejich produkty již roky pomáhají ženám a mužům a jsou ověřenou zárukou kvality a bezpečnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…