VI. Mezinárodní fórum ATOMEXPO 2014 bude 9. až 11. června v Moskvě

20.03.2014 18:16

Státní korporace pro jadernou energii Rosatom uspořádá ve dnech 9. až 11. června 2014 v Moskvě VI. Mezinárodní fórum ATOMEXPO 2014. Za pět let existence se Fórum ATOMEXPO stalo jednou z ústředních událostí ve světě jaderné energetiky, na nichž se diskutuje o nejaktuálnějších otázkách oboru a utvářejí se trendy jeho dalšího rozvoje.

VI. Mezinárodní fórum ATOMEXPO 2014 bude 9. až 11. června v Moskvě
Foto: red
Popisek: Rosatom

Cílem fóra je poskytnout lídrům světové jaderné energetiky a jaderného průmyslu možnost veřejně zformulovat, jaké je místo a role jaderné generace v energetice XXI. století, analyzovat zásadní výzvy, problémy a varianty rozvoje světových energetických trhů.

V rámci fóra se uskuteční také mezinárodní specializovaná výstava a kongres za účasti představitelů mezinárodních, státních a neziskových organizací, zástupců ruských a zahraničních společností a firem, podnikajících v oboru, a špičkových expertů v otázkách jaderného průmyslu.

Hlavním tématem plenárního zasedání fóra je „Jaderná energetika jako předpoklad energetické stability.“

Prognózy IAEA poukazují na neustálé zvyšování počtu jaderných elektráren na světě v následujících 20 letech. Jaderná energetika může přispět ke zvyšování energetické bezpečnosti, snižovat vliv cen na organická paliva, zmírnit důsledky klimatických změn a výrazně zvýšit konkurenceschopnost národních ekonomik.

Jako řečníci jsou k účasti na plenárním zasedání přihlášení: Luis Echávarri  - OECD, Sergej Kirijenko – Státní korporace Rosatom, Ernest Moniz – ministerstvo energetiky USA, Benedikt Martins – ministerstvo energetiky JAR, Csaba Baji – MVM, Luc Oursel – Areva, Vincent de Rivaz – EDF Energy, Chandra Purohit – NPCIL (Indie), Dominique Ristori – Direktoriát pro otázky energetiky Evropské komise (Belgie).

Podrobnější informace o Fóru ATOMEX 2014 najdete na webové adrese  2014.atomexpo.ru/en.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…