VIDA! Centrum přivítalo stotisícího návštěvníka

15.06.2015 12:40

Brněnský zábavní vědecký park Vida! za půl roku od otevření 4. června 2015 přivítal jubilejního stotisícího návštěvníka, paní Evu Padrtovou s vnučkou Viktorkou.

VIDA! Centrum přivítalo stotisícího návštěvníka
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Mezi gratulanty, kteří jubilejní návštěvnici předali čestnou vstupenku a dárky, byl místopředseda vlády Pavel Bělobrádek, hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek, náměstek hejtmana Roman Celý a ředitel VIDA! Centra Lukáš Richter.

„Naše návštěvnost má silně vzestupnou tendenci. Je vidět, jak se dostáváme do povědomí veřejnosti. Často se také stává, že jsou lidé z první návštěvy nadšení a brzy přijdou znovu. Velkou radost máme, že k nám nechodí jen rodiny s dětmi. Často ve VIDA! najdete nadšené dospělé i seniory. Není výjimkou, že k nám přijdou i páry na rande. Největší nárůst jsme zaznamenali u školních skupin. V květnu a červnu naše Labodílny a Objevovny, kde probíhají speciální programy pro školy, doslova praskají ve švech,“ řekl Lukáš Richter.

V bývalém pavilonu D brněnského výstaviště je od 1. prosince na ploše téměř 5000 m2 přes 150 interaktivních exponátů. Zemětřesná deska, oceán v lahvi, kolo na laně, rotující místnost, obří srdce, tornádo – to vše jsou ukázky exponátů, které si mohou návštěvníci vyzkoušet a lépe tak porozumět světu kolem nás. Doprovodný program zahrnuje představení plná vědeckých pokusů a speciální programy pro školy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…