VLS: "Čtyřiadvacaterák z Libavé" má premiéru na Natura Viva

25.05.2017 13:15

Veřejná premiéra této výjimečné trofeje byla původně plánována na až červnovou chovatelskou výstavu divize Vojenských lesů a statků Lipník nad Bečvou, která je součástí největší lesnické akce pro veřejnost na Moravě ARMÁDA, LESNICTVÍ A MYSLIVOST NA LIBAVÉ. Nakonec jsme však vyslyšeli žádost pořadatelů výstavy NATURA VIVA v Lysé nad Labem a "Čtyřiadvacaterák z Libavé" bude středobodem podnikové expozice na této akci.

VLS: "Čtyřiadvacaterák z Libavé" má premiéru na Natura Viva
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Jelena ulovil v sobotu 17. září loňského roku v honitbě Libavá náš vážený lovecký host František Chmelík. Unikátní exemplář svou bodovou hodnotou 228,27 CIC představuje v devadesátileté historii vojenských lesů historicky druhou nejsilnější trofej jelena evropského z volného chovu.

Honitba Libavá se rozprostírá v Oderských vrších, které jsou domovinou nejkvalitnější tuzemské populace jelení zvěře, ale také poslední moravské populace tetřívka obecného.

Expozice VLS na Natura Viva je dále doplněna dalšími třemi trofejemi jelena loňského roku z Libavé (212,69IC, 204, CIC a 19,59 CIC). Divize VLS Mimoň pak prezentuje dvěma trofejemi jelena z chovu v oboře Židlov (196,17 a 194,24 CIC), trofejí daňka skvrnitého (174,34 CIC) a dvěma exempláři muflona (208,5 a 206,85 CIC) z chovu v oboře Velký Dub.

Trofeje si na výstavě Natura Viva můžete prohlédnout do neděle 28. května, myslivecká veřejnost na Moravě pak unikátní exemplář z Libavé uvidí v rámci chovatelské výstavy divize VLS Lipník nad Bečvou, která je součástí akce Armáda lesnictví a myslivost na Libavé. Ta se odehraje v sobotu 10. června v lesním areálu Heřmánky v lokalitě lesní správy Potštát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…