VLS: Na Doupovském kanónu čekala zájemce vyjížďka s lesníky na kole

08.09.2016 14:39

Na historicky první sportovní akci na území vojenského újezdu Hradiště - Doupovský kanón 2016 jen tak někdo nezapomene. Na tvářích ostřílených vytrvalců z dlouhé „ULTRA“ tratě, hobíků z krátké tratě i běžců z terénního půlmaratonu se odráželo nadšení z jedinečného zážitku a Vojenské lesy a statky ČR byly u toho.

VLS: Na Doupovském kanónu čekala zájemce vyjížďka s lesníky na kole
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Zatímco bikeři a běžci vyrazili vstříc svému doupovskému dobrodružství, jejich rodiny, fanoušci a návštěvníci akce mířili do podnikového stanu za zábavou i poučením. Zaměstnanci karlovarské divize se zde postarali o program pro všechny věkové skupiny. Tvořivá dílna, doplňovačky, malá lesní poznávačka, hmatový chodníček, skládání špalků, povídání s těžaři a ukázka jejich pomůcek - repertoár, který opravdu zaměstnal všechny smysly. V průběhu celého dne se návštěvníci zastavovali také u informačních tabulí, které jim zprostředkovávaly sondu do doupovské krajiny, její přírody a objasňovali roli, kterou v ní VLS sehrávají.

Úderem jedenácté hodiny, se zájemci o lesní pedagogiku z řad přítomných cyklistů vydali na „vyjížďku s lesníkem.“ Lesní pedagožka Jana Hynková je na tříhodinovém programu zavedla na vrchol nedaleké stolové hory Úhošť, která je svými lesními porosty na úpatí a vrcholovou stepí vzorným reprezentantem leckterých zapovězených doupovských vrcholů. Účastníci se výkladem i pomocí her dozvěděli, jaké jsou funkce lesa, co je les hospodářský, co ochranný a co les zvláštního určení. Objasnili si některá specifika vojenských lesů, náročnost propojení intenzivního výcviku vojsk a lesního hospodaření. Dostalo se i na téma pěstování lesa a místní flóru.

„Zájem o cyklovyjížďku s lesníkem byl sice oproti předpokladu pořadatelů menší, ale o to větší kus práce se na ní udělal. Na přání účastníků jsme se na trase zdrželi o hodinu déle, než bylo v plánu. Dotazy mě nešetřili ani v náročném terénu, stále bylo co vysvětlovat a ukazovat,“ dodala karlovarská lesní pedagožka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…