VLS: Na Olšině v sobotu odstartuje dětská olympijská vesnička

12.08.2016 12:08

Rekreační zařízení Vojenských lesů a statků ČR u Lipna bude hostit od soboty 13. srpna malé sportovce a stane se tak součástí Olympijského parku Rio – Lipno 2016.

VLS: Na Olšině v sobotu odstartuje dětská olympijská vesnička
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Na 150 dětí si od soboty na týden užije „dětské olympijské vesničky,“ která vyrostla v minulých dnech v areálu rekreačního zařízení VLS Olšina na Českokrumlovsku. Většinu míst přitom obsadí pět tříd ze základních škol a víceletých gymnázií, které vyhrály postupovou soutěž  Sazka olympijský víceboj – program českého olympijského výboru, jenž má motivovat děti ke sportování.

„Olympijský dětský tábor mají tyto třídy za odměnu, jako výhru v soutěži školních kolektivů. Tábor nebude zaměřen na výkonnostní sport, ale především na zážitky, které nabízí olympijský park na nedalekém Lipně,“ popisuje projektový manažer Štěpán Janeček program olympijského centra, které hostí Vojenské lesy a statky ČR v rekreačním zařízení uprostřed šumavské přírody.

Za atrakcemi sportovního parku na nedalekém Lipně budou děti každodenně vozit autobusy. Zde si budou moci vyzkoušet jednotlivé olympijské i neolympijské disciplíny. Odpoledne a večery  na Olšině pak budou věnovány tradičním i méně tradičním táborovým činnostem.

A speciální program v režii VLS čeká na olympijské táborníky hned druhý den - tuto neděli. Tým podnikových lesních pedagogů pro ně připravil speciální lesnicko-sportovní den.

„Dopoledne bude věnováno lesní pedagogice. Půjde o prezentaci přírody, lesnictví a myslivosti zábavnou a hravou formou. Na děti budou čekat poznávačky přírodnin, hry, kvízy a skládačky, ale také bludiště, hmatový chodníček i výroba papírových mysliveckých kloboučků. Odpoledne pak věnujeme pohybovým aktivitám v areálu Olšiny,“ popsal vedoucí lesních pedagogů VLS Jan Kobr s tím, že mezi disciplínami bude skok z místa, týmové přetahování lanem, lanová dráha, ale také závod na raftech po hladině nejvýše položeného chovného rybníka v Čechách, na jehož břehu se dětská olympijská vesnička nachází.

Dětská olympijská vesnička Olšina je situována do rekreačního zařízení VLS na hranicích vojenského újezdu Boletice na břehu malebného rybníka Olšina s nádherným výhledem do téměř neobydlené krajiny nad Horní Planou. Projekt je součástí Olympijského parku Rio – Lipno, který je největším českým epicentrem fanouškovského dění k probíhající letní olympiádě v Brazílii, organizovaným Českým olympijským výborem. Děti si tak mohou vyzkoušet více než 40 olympijských a neolympijských sportů.  Vedle pestrého sportovního programu čeká účastníky tábora také setkání se slavnými sportovci současnosti i minulosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…