VLS: Olšina vydala své bohatství

30.10.2018 9:27 | Zprávy

Rybáři VLS vylovili tři sta metráků ryb, na sváteční šumavský výlov dorazily i přes chladné a deštivé počasí dva tisíce lidí.

VLS: Olšina vydala své bohatství
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Chladné šumavské ráno a rybník Olšina v mírném oparu přivítaly v sobotu 27. října návštěvníky největší rybářské události jihočeských hor v půl osmé ráno, kdy „fišparta“ Vojenských lesů a statků z divize v Horní Plané zahájila sháňku ryb do loviště. Ještě než rybáři zvedli poprvé síť, hustě se rozpršelo a déšť tu silněji tu méně zkrápěl Šumavu po celý den.

Výlovu, jež probíhal klasickou metodou na podložní síť, i přes počasí, které bývá nejčastěji označováno tak, že by v něm ani „psa nevyhnal,“ přihlížely stovky lidí. Návštěvníci se u Olšiny střídali po celý den, odhadem se jich zde vystřídalo na dva tisíce. Vedle češtiny se mezi návštěvníky ozývala také němčina, která dokazovala, že unikátnost výlovu horského rybníka, který patří k nejvýše položeným v republice, získává věhlas také na rakouské a německé straně hor.

S ohledem na počasí byl největší nával v restauraci rekreačního zařízení VLS Olšina, které nabízelo rybí speciality z candáta,pstruha i kapra a také rybí polévku. Už kolem desáté se zde na volný stůl čekalo.

U rybníka byl pak v teplotách atakujících bod nula ohledem na klimatické podmínky zájem především o teplé nápoje. A na své si zde přišly především děti, vedle lesní pedagogiky byl největší zájem o návštěvu v lovišti, které rybáři VLS mimořádně otevřeli zvědavým návštěvníkům. U prodejních stánků se pak stály fronty na kapry, amury a štiky.

Odpoledne po ukončení doprovodného programu pak ředitel divize Horní Planá Petr Král vylosoval z řad návštěvníků tři výherce vánočního kapra. Poukázky na ně budou v příštích dnech mířit k Martinovi S. do Kájova, Tomáši D. do Českého Krumlova a Petře K. do Kaplice.

Bez asistence davů návštěvníků pak rybáři Olšinu v neděli dolovili. Rybník po nepříznivých podmínkách tropického roku vydal 300 metráků ryb, což je spíše průměrný výsledek.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lubomír Metnar byl položen dotaz

Proč nikdo neřeší nákup tanků bez výběrka?

Dobrý den, schvalujete nákup tanků, který vláda plánuje? Mě překvapuje, že nikdo neřeší, že nákup probíhá bez výběrového řízení. Podle mě to zavání korupcí nebo minimálně plýtvání veřejnými penězi, protože když není výběrko, jak se ví, že jde pro nás o ten nejvýhodnější nákup?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Výstavba bytů v roce 2023 mírně klesla

13:21 Český statistický úřad: Výstavba bytů v roce 2023 mírně klesla

V roce 2023 bylo v Česku dokončeno 38 067 nových bytů, polovina v rodinných domech a téměř 38 % v do…