VLS: Prodej ryb z unikátních přírodních lokalit

21.02.2016 15:12

Čerstvé ryby z vyhlášených Padrťských rybníků na náhorní plošině Chráněné krajinné oblasti Brdy, ale také z „Perly Šumavy“ – nejvýše položeného chovného rybníku v Čechách Olšiny koupíte v maloobchodním prodeji na sádkách Vojenských lesů a statků v podbrdském Mirošově a v šumavských Chvalšinách.

VLS: Prodej ryb z unikátních přírodních lokalit
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Unikátní rybářská produkce VLS na obou sádkách je výjimečná tím, že pochází z čisté přírody v chráněných krajinných oblastech Brdy a Šumava, kterým se po desítky let vyhnul intenzivní civilizační ruch. Přítoky, které rybníky napájí, tak na své cestě nepotkaly žádnou civilizaci, žádné pole s umělými hnojivy. Chov v těchto lokalitách navíc probíhá s vyloučením intenzivních rybářských metod a ryby jsou přikrmovány pouze přírodními produkty.

Sádky Mirošov: Ryby z Padrťskýchrybníků na Brdech

Padrťské rybníky jsou perlou nově vzniklé chráněné krajinné oblasti Brdy. Dva rybníky z 16. století v šestisetmetrové nadmořské výšce v srdci Brdské vrchoviny jsou vzhledem ke své poloze a okolním lesům jedny znejčistších v Čechách. V Padrťském potoku, který ze soustavy vodních děl vytéká, žije rozsáhlá populace raka kamenáče, v lokalitě sídlí také vydra říční. Pokud tedy projíždíte třeba na víkend okolím Rokycan, můžete využít náš páteční maloobchodní prodej v Mirošově.

Sádky VLS v Mirošově u Rokycan
Každý pátek od 13.00 do16.00 hodin
Nabídka: kapr, siven, amur, lín

u Dobřívskéulice (silnice č.117), 150 m od nádraží
GPS:49.6975506N, 13.6672383E
Tel.: 737226 510

Sádky Chvalšiny: Šumavskéryby z Olšiny, Dolanského a pstruzi

Nedaleko Horní Plané v nadmořské výšce 731 metrů se nachází rybníkářská perla Šumavy. Stočtyřicetihektarový rybník Olšina z 15. století je nejvýše položeným chovným rybníkem v České republice a rozkládá se v křišťálově čisté přírodě CHKO Šumava. Ryby z Olšiny a dalšího menšího šumavského rybníku Dolanského, nabízí celoročně podnikové rybářství ve Chvalšinách. Vzhledem k výjimečné poloze tohoto vodního díla v horských podmínkách, navíc v lokalitě, která je dlouhodobě uchráněna před jakýmikoliv intenzivními civilizačními vlivy, ale také s ohledem na způsob hospodaření, při němž nejsou využívány jakékoliv intenzivní chovné metody, jsou zdejší ryby mimořádně zdravé a chutné.

Zdejší sádky nabízejí v maloobchodním prodeji také vlastní čerstvé pstruhy, které zde rybáři VLS produkují tradičními sádkařskými metodami.

Rybářství Chvalšiny najdete v malebné šumavské obci, 10 kilometrů od historického centra Českého Krumlova směrem na Prachatice u obce Kájov.

Rybářství VLS Chvalšiny
Po – pá od 7.00 do 14.30 hodin
Nabídka: Kapr, amur, pstruh

Chvalšiny 251
GPS:48.8509281N, 14.2050106E
Tel.: 605206 749

Aktuální maloobchodní ceníky a další informace najdete na www.vls.cz v sekci Pro veřejnost

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …