VLS: Vojenský újezd Boletice se otevře příští víkend amatérským sportovcům

27.06.2016 7:34

Vojenský újezd Boletice na Šumavě se otevře příští víkend amatérským sportovcům. V sobotu 2. července odstartuje v režii Vojenských lesů a statků od nejvýše položeného chovného rybníku v ČR, Olšiny u Horní Plané, akce BOLETICE RACE – unikátní běžecký a cyklistický závod jindy nepřístupným výcvikovým prostorem. K tomu se na rybníce budou konat závody dračích lodí a na jeho břehu poběží doprovodný program pro celou rodinu.

VLS: Vojenský újezd Boletice se otevře příští víkend amatérským sportovcům
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Pořadatelem BOLETICE RACE jsou Vojenské lesy a statky ČR, s. p. (VLS), správce Boletic, kterým se jako vojenské lokalitě po šest desetiletí vyhýbal okolní civilizační ruch. Akce je premiérovým projektem otevírání vojenských lokalit veřejnosti.

Společensko-sportovní mítink má veřejnosti představit a přiblížit přírodní celky, kam neměl běžný smrtelník desítky let přístup. Souvisí také s procesem optimalizace vojenských újezdů, kterým se od počátku letošního roku veřejnosti otevřela celá řada lokalit i na Boleticku.

Epicentrem, startem i cílem, všeho bude nejvýše položený chovný rybník v Česku Olšina u Horní Plané s rekreačním areálem Vojenských lesů a statků na břehu, kde na sportovní zájemce čeká během sobotního nabitého programu hned několik disciplín v unikátních přírodních kulisách. První v 10.00 hodin dopoledne odstartují na bezmála půlmaratonovou trať (20 km) běžci, po nich v 11.30 vyjedou na delší osmašedesátikilometrovou trať závodníci na kolech.

A v pravé poledne se cyklisté vydají na okruh 41 kilometrů. Dětem pak pro sportovní zápolení bude sloužit půlkilometrový okruh na Olšině, na němž odstartují v 10.15 běžecké závody, ve 13 hodin pak malí závodníci na kolech. Dvaadvacetičlenná družstva z řad zájemců si také mohou vyzkoušet na vodní ploše Olšiny na 200metrové trati závody dračích lodí. Po dopoledním tréninku a kvalifikačních jízdách začnou v 12.15 rozjížďky.

Příjemným zpestřením závodu pro amatérské sportovce bude, že si na tratích budou moci změřit své síly s profesionály z armádního klubu Dukla, kteří přislíbili na Boletice Race svou účast.

Pro všechny, kdo právě nezávodí, pak bude určen společenský a kulturní program v areálu Olšiny i v jeho okolí. Na podiu se vystřídají XINDL X (od 15:00 hodin), OLGA LOUNOVÁ, DANIEL ČECH. Na programu bude také exibce STIHL TIMBERSPORTS, dřevorubecká show, která se v zámoří vyvinula ze soutěží lesníků již v dobách, kde jejich hlavním nástrojem byla ostrá sekera a pila.

Naděti pak bude čekat divadélko Uličník a především lesní pedagogika, zábavný a hravý vzdělávací program o lesnictví, lese a jeho obyvatelích.

Záštitu nad celou akcí, jenž má otevřít armádní prostory veřejnosti, převzal ministr obrany Martin Stropnický. Generálním partnerem akce jsou Lesy České republiky a partnerem agentura CzechTourism.

Víceinformací naleznete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …