VLS: YPEF 2016 - žáci z Lipníku jdou do národního finále

28.03.2016 9:23

Dva deváťáci Tereza Musilová a Lukáš Ježek společně s osmákem Jaroslavem Klikou ze "základky" v Lipníku nad Bečvou byli posledními vítězi série pěti místních kol mezinárodní soutěže YPEF pořádaných lesními pedagogy Vojenských lesů a statků. Stali se národními finalisty, když se probili soubojem nejlepších družstev severní Moravy a na konci z regionálního kola v Hranicích vyšli jako vítězové. V národním finále, které se odehraje 14. a 15. června na zámku v Kostelci nad Černými lesy, proto budou tak trochu hájit také barvy VLS, které jim organizací místních kol vstup do soutěže umožnily.

VLS: YPEF 2016 - žáci z Lipníku jdou do národního finále
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

"Samozřejmě Tereze, Lukášovi a Jardovi moc blahopřejeme a budeme jim v národním finále držet palce," blahopřála lesní pedagožka lipnické divize VLS Romana Klevarová.

Projekt Mladí lidé v evropských lesích (Young People in European Forests) je určen mladým od 13 do 19 let. Nadnárodní evropská soutěž vznikla z iniciativy polských lesníků. YPEF si klade za cíl zlepšení povědomí o významu lesů a lesnictví pro rozvoj společnosti. VLS soutěž podporují nejen jako finanční partner, ale podnikoví lesní pedagogové se do projektu zapojují i organizačně.

Z červnového národní finále v reprezentačních prostorách České zemědělské univerzity v Praze na zámku v Kostelci nad Černými lesy nedaleko hlavního města absolutní vítěz postupuje do mezinárodního kola. To se v minulých letech konalo v Estonsku, Portugalsku, Německu a Rumunsku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…