VLS prezentují projekty na ochranu vody a krajiny na Natur Expo Brno 2017

13.05.2017 9:50

Celkem 16 ekologických a krajinotvorných projektů prezentuje na brněnském výstavišti ode dneška až do neděle státní podnik Vojenské lesy a statky ČR.

VLS prezentují projekty na ochranu vody a krajiny na Natur Expo Brno 2017
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Jsou mezi nimi nedávno realizované investice na zadržování vody v krajině z programu "Čistá voda VLS," ale také opatření na posílení udržitelných lesních ekosystémů a ochranu lesa, či krajinotvorné projekty, kterými se například vrací do lokalit ve správě VLS stromové aleje. Součástí prezentace lesnického podniku jsou také opatření proti povodním, či investice do zvyšování společenských funkcí lesa a to formou budování turistické infrastruktury.

"Primárně představujeme hotové projekty, které souvisejí s aktuálně tolik diskutovanými klimatickými změnami. Jsou to opatření na zadržování vody v krajině, hlavně výstavbou a obnovou rybníků a nadrží v krajině, jejichž hlavní funkcí je posílení biodiverzity dané lokality. Proto je voda hlavním motivem naší prezentace," uvedl ředitel VLS Josef Vojáček.

Dominantou výstavního stánku VLS tak je stylizovaný pramen zurčící vody s lesní tůní. Na velkoplošných panelech či ve videoprezentaci si pak návštěvníci mohou prohlédnout jednotlivé projekty. Ty byly realizovány s finanční podpoprou evropských rozvojových fondů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…