VLS spustil předvánoční prodej ryb z čisté přírody

21.12.2019 20:16

Vojenské lesy a statky v tomto týdnu spustily rozšířený předvánoční prodej kaprů a dalších ryb na štědrovečerní stůl z rybníků v unikátních přírodních oblastech, které spravují. Rybářství VLS v Mirošově na Rokycansku nabízí ryby z Dolejšího Pardťského rybníka v srdci CHKO Brdy, podnikové rybářství ve Chvalšinách na Českokrumlovsku pak nabídne ryby z unikátní přírodní oblasti vojenského újezdu Boletice, které je součástí evropsky významné lokality Natura 2000.

VLS spustil předvánoční prodej ryb z čisté přírody
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

V Mirošově spustí předvánoční prodej ryb už ve čtvrtek 19. prosince a maloobchodní prodej ryb ze slavného rybníku v srdci Brdské vrchoviny zde poběží denně až do pondělí 23. prosince vždy od 8.00 hodin, ve všední dny do 16.00, o víkendu pak do 14.00 hodin. V nabídce bude kapr 85 Kč/kg, štika 230 Kč/kg, lín 130 Kč/kg, amur 95 Kč/kg, siven 150 Kč/kg (kuchání siven, 55 Kč/kg), kuchání ostatní druhy ryb 55 Kč/kus, taška 5 Kč/kus.

Ve Chvalšinách na Českokrumlovsku vedle celoročního denního provozu od 7.00 do 15.00 hodin otevřou také v sobotu 21. prosince od 8.00 do 15.00. V neděli a pondělí před Štědrým dnem pak bude otevírací doba prodloužena do 17.00 hodin.

Vánoční kapr zde bude v nabídce za 85 Kč/kg, (kuchaný 130 Kč/kg), amur za 90 Kč/kg (kuchaný 135 Kč/kg), pstruh za 135 Kč/kg (kuchaný 175 Kč/kg). Na telefonickou objednávku zde budou k dostání také dravé ryby.

„Zákazníka bychom chtěli více zaujmout k odběru amura bílého, jehož produkce se v letošním roce obzvláště vydařila. Stále více vstupuje do povědomí spotřebitele a u konzumentů si pro své chutné, bílé, křehké maso získává větší oblibu. Stále držíme také poměrně ucházející množství dravých ryb (candát, štika, sumec) a vedlejších druhů ryb (např. lína), ovšem poptávka se s blížícím vánočním časem stupňuje a hlavně dravé ryby mizí nebo jsou zamlouvány k odběru těsné před štědrým dnem,“ dodává šéf rybářů z Chvalšin František Salon.

Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…