VMware a Google modernizují firemní desktopy pro éru mobilních cloudů

23.02.2014 16:59

Řešení VMware z kategorie desktop jako služba zajistí zabezpečený cloudový přístup k Windows aplikacím, datům a desktopům na Google Chromebooks.

VMware a Google modernizují firemní desktopy pro éru mobilních cloudů
Foto: VMware
Popisek: Společnost VMware, Inc.

Společnost VMware, Inc. (NYSE:VMW), globální lídr v oblasti virtualizačních řešení a cloudové infrastruktury, oznámila na konferenci VMware Partner Exchange 2014 svou spolupráci se společností Google (NASDAQ:GOOG). Cílem partnerství je modernizovat firemní desktopy pro éru mobilních cloudů poskytnutím zabezpečeného cloudového přístupu k Windows aplikacím, datům a desktopům prostřednictvím Google Chromebooks.

Díky širší spolupráci mezi společnostmi VMware a Google získají zákazníci vyšší bezpečnost a nižší celkové náklady na vlastnictví pro Google Chromebooks spolu s cloudovým přístupem k současným i starším aplikacím prostřednictvím osvědčené platformy VMware pro doručení desktopu formou služby (DaaS).

„Google Chromebooks mohou firmám ušetřit až 5000 dolarů na jedno zařízení v porovnání s tradičními počítači,“ řekl Amit Singh, prezident Google Enterprise. „Chromebooks vznikly podle současných požadavků uživatelů a jsou bezpečným, jednoduchým a cenově výhodným řešením, které pomáhá firmám přijmout nový způsob podnikání. Prostřednictvím našeho partnerství s VMware mohou nyní firmy využívat těchto výhod a navíc získat přístup ke starším aplikacím, datům a desktopům, které potřebují k podpoření produktivity zaměstnanců.“

„Cílem VMware v oblasti výpočetních řešení pro koncové uživatele je výrazně zjednodušit IT a umožnit zákazníkům provozovat libovolné aplikace kdykoli, kdekoli a na jakémkoli zařízení, aby mohli pracovat bez omezení,“ uvedl Sanjay Poonen, výkonný vice prezident a generální ředitel pro oblast výpočetních řešení pro koncové uživatele ve VMware. „Jsme velice rádi, že můžeme rozšířit naše partnerství se společností Google a nabídnout zákazníkům širší možnosti v oblasti firemních desktopů zaštítěné dvěma z nejsilnějších značek na trhu. Desktop ve formě služby a desktopová virtualizace od VMware umožní provoz Windows aplikací a desktopů v rámci Google Chromebooks a zajistí vstup do éry mobilních cloudů bez kompromisů.“

Společné řešení bude zpočátku dostupné jako on-premise služba, do budoucna by mělo mít formu plně řízené předplacené desktopové služby poskytované VMware a jejími partnery z kategorie vCloud Service Provider v rámci cloudových nebo hybridních prostředí. Uživatelé budou moci přistupovat ke svým Windows aplikacím, datům a desktopům prostřednictvím webového katalogu aplikací na Google Chromebook s využitím technologie Blast HTML5 od VMware. Navíc řešení VMware Horizon DaaS nabídne firmám volbu mezi přístupem prostřednictvím infrastruktury virtuálních desktopů (VDI) nebo vzdálené plochy (RDS).

Chromebooks a desktop jako služba: způsob jak změnit firemní desktopy

Poslední prognózy od Gartneru hovoří o tom, že prodeje osobních počítačů klesnou o
15 procent oproti roku 2012, zatímco počet mobilních zařízení vzroste ve stejném období o téměř 407 procent[1].

Poskytovatelé služeb, systémoví integrátoři, prodejci a další partneři, kteří chtějí využít rostoucího zájmu o vysoce mobilní zařízení, jako je Google Chromebook, mají nyní k dispozici řešení připravené k nasazení ve firmách, které pomůže přeměnit firemní desktopy.

„Spoluprací firem VMware a Google vzniklo bezkonkurenční řešení, se kterým může Softbank výhodně nabízet desktopy ve formě služby všem zákazníkům, kteří chtějí modernizovat svou infrastrukturu desktopů bez negativních dopadů na provoz firmy,“ řekl Ken Miyauchi, zástupce ředitele a výkonný vice prezident SoftBank Corporation. „Posun od tradičních firemních desktopů ke cloudovým Chromebookům přináší jak IT organizacím, tak uživatelům mnoho výhod, z nichž nejoceňovanější je lepší přístupnost a mobilita.“

„Google Chromebooks je pro zákazníky cenově výhodnějším řešením než tradiční desktopy nebo notebooky a nabízí mobilitu, kterou dnešní uživatelé vyžadují,“ řekl Sumeet Sabharval, generální ředitel NaviSite, Time Warner Cable Company, která je zároveň Premier Level VMware Service Provider partnerem. „Propojením s řešením desktop jako služba (DaaS) od VMware se Chromebooky mohou stát mocným nástrojem pro firmy, které se chtějí přesunout do cloudu, ale investovaly velké prostředky do prostředí Windows. Díky pokročilé sadě řešení pro desktop ve formě služby nabízí NaviSite firmám plynulý a nepřetržitý přístup.

Dodatečné zdroje (v angličtině)

  • Read more about Google Chromebooks for business on the Google Enterprise Blog
  • Read the blog post by Sumit Dhawan, vice president and general manager, Desktop Products, End-User Computing, VMware
  • Read the blog post by Dave Grant, senior director, DaaS product marketing, End-User Computing, VMware on the momentum around DaaS
  • Follow the VMware End-User Computing team on Twitter and Facebook

O VMware
Společnost VMware je lídrem v oblasti virtualizačních řešení a cloudové infrastruktury, které umožňují firmám všech velikostí dosahovat lepších výsledků v podnikání v éře cloudu. Zákazníci se na společnost VMware spoléhají při revoluční změně způsobu jak budovat, dodávat a používat informační technologie tak, aby přesně odrážely jejich potřeby. S tržbami ve výši 5,21 miliardy USD v roce 2013 má VMware více než 500 tisíc zákazníků a 75 tisíc partnerů. Společnost sídlí v Silicon Valley a disponuje pobočkami po celém světě. Další informace najdete na www.vmware.com/cz.



[1] Gartner, “Gartner Says Worldwide PC, Tablet and Mobile Phone Shipments to Grow 5.9 Percent in 2013 as Anytime-Anywhere-Computing Drives Buyer Behavior” - http://www.gartner.com/newsroom/id/2525515

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…