VMware oznámil širokou podporu pro VMware Virtual SAN

18.02.2014 18:16

Více než 150 hardwarových serverů a zařízení od 12 partnerů je certifikovaných pro nový software od VMware, který upravuje vztah hypervizoru a úložiště.

VMware oznámil širokou podporu pro VMware Virtual SAN
Foto: VMware
Popisek: Společnost VMware, Inc.

Společnost VMware, Inc. (NYSE:VMW), globální lídr v oblasti virtualizačních řešení a cloudové infrastruktury, získala mezi svými partnery širokou podporu pro VMware Virtual SAN, první softwarově definované úložiště od VMware.

VMware Virtual SAN, které je v současné době dostupné jako veřejná beta verze, bude certifikováno pro hardwarové servery a zařízení od společností Cisco, Dell, EMC, Fusion-io, HGST, Western Digital, HP, IBM, Intel, LSI, Samsung Electronics, SanDisk a Seagate. Zákazníci tak budou mít možnost širokého výběru hardwaru, na kterém mohou VMware Virtual SAN provozovat. Řešení by mělo být všeobecně dostupné během prvního čtvrtletí letošního roku.

„Řešení VMware Virtual SAN během svého veřejného beta testování sklidilo ve VMware komunitě velký úspěch – je to jednoduše jeden z nejúspěšnějších veřejných beta programů, které jsme dosud ve VMware spustili a má více než 10 000 registrovaných účastníků,“ uvedl John Gilmartin, viceprezident a generální ředitel divize softwarově definovaných datových center ve společnosti VMware. „Díky tomu získalo řešení širokou podporu mezi našimi partnery, kteří se zabývají hardwarem a úložišti. Jejich hardwarová a úložná řešení s certifikací pro VMware Virtual SAN nabídnou našim společným zákazníkům široký výběr a flexibilitu pro rychlé zahájení projektů se softwarově definovaným úložištěm.“

VMware Virtual SAN – nová úroveň úložiště

Řešení VMware Virtual SAN, které bylo představeno na konferenci VMworld 2013 v San Franciscu, poskytuje novou úroveň úložiště s konvergovaným hypervizorem. VMware Virtual SAN shlukuje serverové disky a flash paměti a vytváří vysoce výkonné a odolné sdílené úložiště určené pro virtuální stroje. VMware Virtual SAN zjednoduší obsluhu úložiště díky unikátnímu systému správy, který je založen na pravidlech pro virtuální stroje a na zabudované automatizaci. VMware Virtual SAN tvoří základní stavební kámen softwarově definovaného úložiště od VMware, protože zajišťuje funkce úložiště ve formě softwaru zabudovaného v jádru platformy VMware vSphere.

S VMware Virtual SAN mají zákazníci možnost volit mezi dvěma způsoby nasazení: VMware Virtual SAN Ready Nodes nebo výběr jednotlivých kompatibilních hardwarových součástí. VMware Virtual SAN Ready Nodes poskytnou soubor předkonfigurovaných serverů, které lze využít pro VMware Virtual SAN a zjednodušit si nastavení a pořizování hardwaru. Vlastní výběr kompatibilního hardwaru umožní zvolit si mezi podporovanými Flash zařízeními, hard disky, I/O zařízeními a úložišti SSS (Solid State Storage) takové komponenty, které nejlépe odpovídají konkrétním požadavkům zákazníka.

Po všeobecném uvedení řešení na trh bude mít certifikaci VMware Virtual SAN více než 150 hardwarových zařízení a 10 sestav Ready Nodes. Další certifikovaná zařízení budou postupně přibývat.

Dodatečné zdroje (v angličtině)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…