VMware oznámila hospodářské výsledky za 3. čtvrtletí roku 2014

25.10.2014 9:40

Společnost VMware, Inc. (NYSE: VMW), globální lídr v oblasti virtualizačních řešení a cloudové infrastruktury, zveřejnila své finanční výsledky za třetí čtvrtletí roku 2014

VMware oznámila hospodářské výsledky za 3. čtvrtletí roku 2014
Foto: VMware
Popisek: Společnost VMware, Inc.

Příjmy za třetí čtvrtletí dosáhly výše 1,52 miliardy dolarů a oproti stejnému období v roce 2013 vzrostly o 18 procent.

Provozní zisk za třetí čtvrtletí 2014 činil 242 milionů dolarů a v porovnání se stejným obdobím loňského roku poklesl o 16 procent. Pokles byl způsoben převzetím společnosti AirWatch. Provozní zisk bez přihlédnutí k metodice GAAP byl ve třetím čtvrtletí 460 milionů dolarů, což znamená navýšení o 5 procent oproti stejnému období loňského roku. I zde se odráží akvizice AirWatch.

Čistý zisk za třetí čtvrtletí dosáhl výše 194 milionů dolarů, tedy 0,45 dolaru na akcii, a oproti stejnému období v loňském roce, kdy čistý zisk byl 261 milionů dolarů a 0,60 dolaru na akcii, poklesl o 26 %. Bez přihlédnutí k metodice GAAP činil čistý zisk 377 milionů dolarů a 0,87 dolaru na akcii a ve srovnání se třetím čtvrtletím roku 2013, kdy dosáhl celkově 363 milionů dolarů a 0,84 dolaru na akcii, vzrostl o 3 %. V meziročních výsledcích s přihlédnutím i bez přihlédnutí k metodice GAAP se zásadním způsobem odráží převzetí společnosti AirWatch, které bylo dokončeno v prvním čtvrtletí roku 2014.

K 30. září 2014 disponovala společnost finanční hotovostí, hotovostními ekvivalenty a krátkodobými investicemi ve výši 7,09 miliardy dolarů a odloženými výnosy v celkové sumě 4,37 miliardy dolarů.

„Zákazníci po celém světě dlouhodobě sází na VMware, protože jim pomáhá přejít na nový model IT a zlepšit obchodní činnost,“ řekl Pat Gelsinger, CEO společnosti VMware. „Technologie VMware osvobozují zákazníky od omezení typických pro hardware a nabízí nový model bezpečnosti přizpůsobený světu s miliony aplikací.“

O VMware

Společnost VMware je lídrem v oblasti virtualizačních řešení a cloudové infrastruktury, které umožňují firmám všech velikostí dosahovat lepších výsledků v podnikání v éře cloudu. Zákazníci se na společnost VMware spoléhají při revoluční změně způsobu jak budovat, dodávat a používat informační technologie tak, aby přesně odrážely jejich potřeby. S tržbami ve výši 5,21 miliardy USD v roce 2013 má VMware více než 500 tisíc zákazníků a 75 tisíc partnerů. Společnost sídlí v Silicon Valley a disponuje pobočkami po celém světě.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…