VMware oznamuje všeobecnou dostupnost řešení VMware Virtual SAN

13.03.2014 10:25

VMware Virtual SAN zjednodušuje úložiště v rámci virtuálních prostředí díky unikátní architektuře založené na pravidlech pro virtuální stroje a na zabudované automatizac.i

VMware oznamuje všeobecnou dostupnost řešení VMware Virtual SAN
Foto: VMware
Popisek: Společnost VMware, Inc.

Společnost VMware, globální lídr v oblasti virtualizačních řešení a cloudové infrastruktury, dnes oznámila všeobecnou dostupnost VMware Virtual SAN, prvního produktu od VMware v oblasti softwarově definovaného úložiště.

VMware Virtual San je zabudovaný přímo v jádru VMware vSphere a poskytuje novou úroveň úložiště s konvergovaným hypervizorem. Software abstrahuje a shlukuje interní pevné disky a flash zařízení ze standardních x86 serverů a vytváří vysoce výkonné a odolné sdílené úložiště určené pro virtuální stroje. Podle interních hodnocení zvládne VMware Virtual SAN:

·         2 miliony I/O operací za sekundu (IOPS) na clusteru složeném z 32 uzlů (pouze čtení dat)

·         640 000 IOPS smíšené pracovní zátěže na clusteru složeném z 32 uzlů

„VMware dnes mění způsob, jakým se dosud pracovalo s úložištěm,“ řekl John Gilmartin, viceprezident a generální ředitel divize softwarově definovaných datových center ve společnosti VMware. „VMware Virtual SAN je řešení pro radikální zjednodušení úložiště optimalizované pro virtualizovaná prostředí, které při správě úložiště vychází z potřeb aplikací. Zákazníci, kteří znají VMware vSphere, nebudou mít problém zorientovat se ani ve VMware Virtual SAN, mohou se spolehnout na známé prostředí a hned od začátku řešení naplno využívat.“

„Díky VMware Virtual SAN můžeme škálovat naši infrastrukturu úložiště. Navíc nám poskytuje redundanci, díky které můžeme naše řešení rychleji poskytnout zákazníkům,“ řekl Frans Van Rooyen, tvůrce architektury cloudu ve společnosti Adobe Systems Incorporated. „S VMware Virtual SAN můžeme využívat správu na základě daných pravidel a zautomatizovat seskupování úložiště ve velkých distribuovaných prostředích, a zároveň zachovat hardwarové platformy, které známe a využíváme.“

„S VMware Virtual SAN může nyní Itrica poskytovat optimalizovaná úložná řešení svým zákazníkům,“ řekl David Sampson, technický ředitel ve společnosti Itrica. „Můžeme přizpůsobit IO operace požadavkům zákazníků a flexibilně škálovat, pokud zákazník potřebuje větší úložnou kapacitu. Úložné řešení s konvergovaným hypervizorem, které je rozložené mezi našimi hostitelskými stroji a bez přestání replikuje data, dokonale odpovídá našim potřebám.“

Jednoduché a vysoce výkonné úložiště pro virtuální stroje

VMware Virtual SAN zjednoduší provisioning a správu, a zároveň sníží celkové náklady na vlastnictví (TCO), čímž zajistí výrazně pružnější provozní model. VMware Virtual SAN poskytuje spolehlivý a robustní úložný systém pro velká prostředí, který je vysoce odolný proti ztrátě dat v případě selhání hardwaru. Řešení je velmi vhodné pro různé oblasti v rámci virtuálního prostředí, jako například infrastrukturu virtuálních desktopů (VDI), testování/vývoj a zotavení po havárii.

Klíčové prvky zahrnují:

·         Architekturu s konvergovaným hypervizorem: Řešení VMware Virtual SAN je zabudované v jádru VMware vSphere a poskytuje nejefektivnější datovou trasu pro zajištění prvotřídního výkonu a minimalizaci čerpání zdrojů.  Výsledkem je spotřeba necelých deseti procent zdrojů procesoru.

·         Vysoký výkon s pružnou a lineární škálovatelností: VMware Virtual SAN využívá flash ke zrychlení výkonu při zápisu a čtení z mezipaměti. Software poskytuje granulární a pružný přístup k poskytování výkonu a kapacity, který umožňuje zákazníkům lineárně škálovat jejich clustery a v případě potřeby přidávat ke clusteru další uzly nebo k samostatným uzlům přidávat disky.

·         Správa úložiště podle daných pravidel: VMware Virtual SAN využívá správu úložiště na základě stanovených pravidel, posouvá tak model správy úložiště od zařízení k aplikacím. Jediné datové úložiště VMware Virtual SAN dokáže poskytnout odlišné úrovně služeb založené na individuálních pravidlech jednotlivých virtuálních strojů. Administrátoři nemusí složitě nastavovat čísla logických jednotek (LUN) nebo objemy a mohou jednoduše měnit pravidla. Automatický provisioning a správa pomáhá administrátorům dosáhnout garantované úrovně služeb (SLA).

·         Integrace s ostatními produkty VMware: VMware Virtual San lze snadno nastavit a spustit prostřednictvím webového klienta VMware vSphere. Integrace s VMware vSphere umožňuje zákazníkům využívat datové služby jako je zálohování, klonování, replikace a snímkování, ale například i funkce Distributed Resource Scheduler, High Availability, vMotion a Storage vMotion. Navíc je VMware Virtual SAN interoperabilní s produkty VMware Horizon View 5.3.1, VMware vCenter Site Recovery Manager, VMware vCenter Operations Management Suite a VMware vCloud Automation Center.

Řešení VMware Virtual SAN není závislé na hardwaru, lze jej nasadit na širokou škálu serverů. Zákazníci mají možnost volit mezi dvěma způsoby nasazení: VMware Virtual SAN Ready Nodes (přednastavené servery) nebo vlastní výběr jednotlivých kompatibilních hardwarových součástí. Aktuálně má certifikaci VMware Virtual SAN více než 150 hardwarových zařízení a 13 sestav Ready Nodes. Přehled zařízení kompatibilních s VMware Virtual SAN naleznete zde.

Nižší náklady na vlastnictví

VMware Virtual SAN zajišťuje výrazně nižší celkové náklady na vlastnictví (TCO), protože redukuje kapitálové a provozní náklady. Software využívá ekonomické výhody serverového hardwaru, protože sdružuje interní pevné disky a flash zařízení ze standardních x86 serverů. Zákazníci se vyhnou vysokým vstupním nákladům, protože mohou začít s malým prostředím a v případě potřeby přidávat disky nebo uzly ke svým VMware Virtual San clusterům. VMware Virtual SAN také pomáhá zákazníkům snížit provozní náklady díky automatizaci, která odstraňuje časově náročné manuální procesy a zjednodušuje složitou správu změn, nastavení úložiště a plánování kapacity.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…