VŠB-Technická univerzita Ostrava spustila třetí ročník obdoby oblíbené soutěže Den D

29.09.2015 10:40

29. září Ostrava VŠB-TUO spustila další ročník programu Green Light, jehož cílem je motivovat a podpořit zejména vysokoškolské studenty k realizaci vlastního podnikání. Na závěr programu se vybrané projekty utkají o přízeň porotců, investorů a publika v Startup Show. „Moravskoslezský kraj patří mezi regiony s nejnižší mírou podnikání“, vysvětluje Martin Duda, ředitel Centra podpory inovací VŠB–TUO. „Náš program mladým lidem se začátky podnikání pomáhá“, dodává Duda. Během uplynulých dvou ročníků se do programu přihlásilo 102 týmů, loni investoři ocenili například navigaci pro nevidomé nebo elektronický stavební deník.

VŠB-Technická univerzita Ostrava spustila třetí ročník obdoby oblíbené soutěže Den D
Foto: VŠB-Technická univerzita Ostrava
Popisek: VŠB-Technická univerzita Ostrava, erb školy.

Green Light  podporuje zajímavé a realizovatelné podnikatelské nápady zá¬zemím a službami, za které by začínající podnikatel musel jinak zaplatit desítky tisíc korun. Zapojení studenti získají individuální přístup ze strany zkušených expertů a nejlepší týmy získají různorodé služby v hodnotě min. 50 tis. Kč na další rozvoj projektu, ale také příležitost setkat se s investory či pokusit se rozjet projekt v zahraničí.

Před výběrem projektů do tříměsíčního Startup akcelerátoru proběhne workshop, díky kterému si každý uchazeč zpracuje základní podnikatelský záměr a to tak, aby byl schopen odpovědět, co je jeho produktem, jaký problém řeší, kdo je jeho zákazníkem a co bude projektu přinášet zisk. V rámci akcelerátoru pak účastníci podstupují intenzivní přípravu formou prak¬tických workshopů a individuálních konzultací. Mezi mentory se i letos objeví řada významných odborníků, kteří mladým týmům poskytnou cenné rady a zkušenosti. 

Během uplynulých dvou ročníků se do programu přihlásilo 102 projektů, zejména z řad studentů. Osmnáct z nich se propracovala až do finále, včetně prezentace na závěrečné Startup Show, kde své nápady prezentovaly jak před širokým publikem, tak před odbornou porotou a investory. Mnohé z těchto projektů se dále úspěšně rozvíjí a to i díky získané následné investici a kontaktům a znalostem z programu Green Light. Zaměření projektů je velmi různorodé, v minulých ročnících uspěl například elektronický stavební deník, elektrický skateboard či řešení umožňující slepým a zrakově postiženým lidem svobodnější pohyb v terénu.

I v tomto roce program podpořila řada významných společností či vývojářských firem, jako Deloitte, Software Solutions, Rainfellows, Software Development Europe a mnoho dalších. Nově se do programu kromě ostravských vysokých škol zapojila i Slezská univerzita v Opavě.

Přihlášky do programu je možné zasílat prostřednictvím e-přihlášky na webových stránkách, a to do 30. října 2015. Veškeré informace o programu, mentorech a podpořených projektech se dozvíte na stránkách greenlight.vsb.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…